Аякс спечели гостуването си на шотландския Рейнджърс с 3:1 и

...
Аякс спечели гостуването си на шотландския Рейнджърс с 3:1 и
Коментари Харесай

Агонията за Рейнджърс в ШЛ приключи с шеста загуба

Аякс завоюва гостуването си на шотландския Рейнджърс с 3:1 и се класира на третото място в групата си в Шампионската лига и напролет ще играе в Лига Европа. Двата отбора сервираха добър мач за почитателите по трибуните, а попаденията бяха дело на Стивън Бергхаус (4’), Мохамед Кудус (29’) и Чико Консейсао (89’), а за домакините прецизен бе Джеймс Таверние в 87-ата минута от дузпа.

Нидерландският първенец взе ранна преднина още в 4-ата минута, когато положително разиграване отляво приключи с центриране в наказателното поле стигна до Мохамед Кудус, той съумя доста мъдро да върне обратно, а там нахлуващият на скорост Стивън Бергхаус с доста елегантно осъществяване направи 0:1.

Аякс съумя да удвои преднината си малко преди да изтече половин час игра, когато подаване в наказателното поле бе достигнато със сетни сили от Вайндал и той върна към Кудус, който от близко се разписа за 0:2.

Играчите на нидерландския гранд продължиха наказателната си акция и след почивката с ново попадеие в 55-ата минута още веднъж посредством Кудус, само че то бе анулирано заради засада.

Впоследствие футболистите на Джовани ван Бронхорст взеха самодейността в дуела и насочиха няколко рискови удара по посока на вратата, само че Ремко Пасвеер бе доста постоянен. Шотландският отбор бе извънредно покрай попадение в 84-ата минута, когато точно стражът на гостите сгреши и разреши на Алфредо Морелос да му отнеме, само че след това нападателят стреля около вратата. В идната офанзива домакините получиха опция да изпълнят дузпа за нарушаване в наказателното поле, а Таверние я трансформира в попадение за 1:2.

Футболистите на Алфред Шрьодер обаче се нуждаеха единствено от три минути, с цел да възстановят преднината си от две попадения посредством Чико Консейсао, който получи топката в предни позиции и с доста грациозен финт отстрани бранителите, след което с левия крайник преодоля Макгрегър за трети път.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР