Аякс спечели голямото дерби с Фейенорд от 1/2-финала за Купата

...
Аякс спечели голямото дерби с Фейенорд от 1/2-финала за Купата
Коментари Харесай

Аякс триумфира в кърваво дерби с Фейенорд и достигна до финала за Купата на Нидерландия

Аякс завоюва огромното дерби с Фейенорд от 1/2-финала за Купата на Нидерландия и стана вторият финалист в шампионата. Съставът от Амстердам се наложи с 2:1 в гостуването си на " Де Кайп ", а мачът бе пресечен за повече от 20 минути, откакто Дейви Клаасен бе уцелен с предмет от трибуните и главата му бе разрушена.

Аякс взе преднина рано в мача. Още в 14-тата минута след центриране отдясно двама бранители на домакините комично се сблъскаха в наказателното поле и разрешиха на Душан Тадич да стреля във вратата и да означи за 0:1.

Ротердамци можеха бързо да се върнат в мача, само че в 25-ата минута изстрел на Яханбакш се отби от гредата.

Фейенорд съумя да възвърне равенството в 45-ата минута, когато след центриране отдясно Сантиаго Хименес с глава порази вратата на противника за 1:1.

В 51-вата минута обаче Аякс си върна преднината. Дейви Клаасен бе най-съобразителен в едно меле пред вратата на противника и вкара за 1:2.

В 63-ата минута Клаасен бе уцелен с предмет от трибуните и главата му бе разрушена и от нея шурна кръв. Съдията спря мача, а двата тима се прибраха в съблекалните. Наложи се човек от управлението на Фейенорд да излезе на терена и да и призове последователите да се въздържат от сходни хулигански прояви, а най-после двата отбора въпреки всичко взеха решение да доиграят дуела.

В оставащите минути резултатът не бе изменен, откакто Фейенорд удари втора греда посредством Хименес.

Все отново Аякс ликува с успеха. Така амстердамци си уредиха среща с другия си огромен зложелател ПСВ Айндховен на финала на шампионата.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР