Аякс продължава със силните си игри в група “Н” на

...
Аякс продължава със силните си игри в група “Н” на
Коментари Харесай

Аякс се разправи с Лил и оглави група “Н”

Аякс продължава със мощните си игри в група “Н” на Шампионската лига. Тази вечер холандският отбор се наложи с 2:0 в гостуването си на Лил от 5-ия кръг и по този нечин оглави краткотрайното класиране в групата, като направи нова значима крачка към класиране напред. Точни за триумфа на гостите бяха Хаким Зеш във 2-ата и Куинси Промес в 59-ата минута на срещата.

Аякс стартира мощно мача и взе ранна преднина. Още във 2-ата минута гостите проведоха офанзива на скорост, Хаким Зиеш получи прд наказателното поле и от придвижване стреля във вратата за 0:1.

Последваха още няколко положения за холандците. В 13-ата минута Аякс се възползва от неточност при изнасянето на топката, Душан Тадич бе изведен против вратаря, само че не съумя да го преодолее. В 18-ата минута пък още веднъж Зиеш обстрелва вратата от отдалеченост, само че неопределено.

Лил стигна до първата си заплаха чак в 30-ата минута. Домакините проведоха контраофанзива, Джонатан Бамба бе открит на стрелкова позиция, само че прати кълбото над напречната греда.

В началото на второто полувреме французите имаха още един гоялм късмет. Виктор Осимен се пребори с двама бранители и върна за непокрития Юсуф Язики, който от близко не съумя да уцели вратата.

В ответната офанзива и Аякс имаше чудесно голово състояние. Ноа Ланг бе открит с центриране в наказателното поле и стреля от воле около вратата. В 57-ата минута Зиеш за следващ път се опитва да означи с диагонален изстрел и не бе по никакъв начин надалеч от задачата.

Две минути по-късно по-добрата игра на гостите им донесе и втори гол. Зиеш центрира към Куинси Промес, който от близко засече топката под плонжа на вратаря за 0:2.

Лил на два пъти пропусна положителни въможости да се върне в мача. В 61-ата минута Язики стреля около вратата, а в 72-ата минута Андре Онана направи ужасно избавяне след удар от близко на Джонатан Бамба.

В 77-ата минута Зиеш вкара нов гол във вратата на домакините, само че той не бе зачетен поради нарушаване на нападателя. В 83-ата минута пък бомбен шут на Дони ван де Беек се отби от гредата.

Все отново Аякс си потегли с трите точки и към този момент има 10 в актива си, като излезе отпред в групата и ще се нуждае от единствено 1 точка в последния мач с Валенсия, с цел да се класира напред. Лил пък остава на дъното с 1 извоювана точка и без шансове за повече европейски футбол напролет.
Лил - Аякс 0:2 0:1 Х. Зиеш (2) 0:2 К. Промес (59)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ФОТОГАЛЕРИЯ
Шампионска Лига 5 кръг, сряда 27 ноември  Лил 0:2краен резулат  Аякс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР