Аякс отново победи Лил и в реванша между двата тима

...
Аякс отново победи Лил и в реванша между двата тима
Коментари Харесай

Аякс победи Лил и в реванша и продължава напред

Аякс още веднъж победи Лил и в реванша сред двата отбора от 1/16-финала в Лига Европа. Както и в първия мач, и днешната среща завърши при резултат 2:1 за нидерландците, като по този начин с общ резултат 4:2 те не престават напред в шампионата. Дейви Клаасен в 15-ата и Давид Нерес в 88-ата минута вкараха двата гола за домакините на " Йохан Кройф Арена ", а за гостите прецизен бе Юсуф Язичи от дузпа в 78-ата минута.

Амстердамци поведоха още в 15-ата минута. Тогава след центриране от фаул Дейви Клаасен бе оставен непокрит и с глава вкара за 1:0.

Лил не се съобщи и имаше своите положителни моменти в мача. В 45-ата минута пък гостите желаеха дузпа за нарушаване против, само че съдията подмина обстановката.

В 75-ата минута за повторно гостите претендираха за дузпа за нарушаване в тил против Дейвид. И в тази обстановка реферът в началото не отсъди 11-метров удар, само че след това получи сигнал от своя помощник, който му сподели да прегледа обстановката благодарение на ВАР. Едва по-късно шотландецът се убеди, че е сбъркал и уточни бялата точка, а Юсуф Язаджъ осъществя наказателния удар за 1:1.

Този гол върна вярата на французите за поврат, само че в 88-ата минута Аякс реши всичко в своя изгода. центрира за Брайън Броуби, който с глава смъкна към Давид Нерес, който също с глава вкара за 2:1.

Така Аякс към този момент е на 1/8-финал в шампионата и чака жребия за тази фаза, който ще бъде на 26 февруари
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР