Аякс и ПСВ Айндховен не успяха да се победят на

...
Аякс и ПСВ Айндховен не успяха да се победят на
Коментари Харесай

Аякс изтръгна точка в голямото дерби срещу ПСВ в дебюта на Хендерсън

Аякс и ПСВ Айндховен не съумяха да се победят на „ Йохан Кройф Арена “ в огромното дерби на Нидерландия и приключиха наедно при резултат 1:1 в дуел от 20-ия кръг на Ередивизи.

И двата гола паднаха през първото полувреме. За домакините от Аякс се разписа Стивън Бергхаус в 19-ата, а в 34-ата Люк де Йонг възвърне равенството. В последните минути амстердамци бяха тези, които желаеха повече успеха, само че страхотните спасявания Валтер Бенитес резервираха точката за гостите от Айндховен.

Дебют за амстердамци записа някогашният капитан на Ливърпул Джордан Хендерсън, който дойде от саудитския Ал Итифак предишния месец. 33-годишният полузащитник стартира като титуляр и остана на терена през цялата среща.

След това тъждество ПСВ продължава да върви без загуба и има цели 13 точки задатък пред втория Фейенорд. Аякс пък продължава впечатляващия си напредък след неприятния старт на сезона и към този момент е пети, като изостава с шест пункта от третото място, което дава право на присъединяване в предварителните кръгове на Шампионската лига.

We share the points.
— AFC Ajax (@AFCAjax)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР