ай-много тежки пътни инциденти в България настъпват в петък. Това

...
ай-много тежки пътни инциденти в България настъпват в петък. Това
Коментари Харесай

Обявиха кой е най-опасният ден за пътуване у нас

ай-много тежки пътни произшествия в България настъпват в петък. Това демонстрира анализът на пътния травматизъм за последните 10 години. Данните е съобщил заместник-председателят на Държавна организация "Безопасност на придвижването по пътищата " Анжелина Тотева по време на откриването на националния събор на BMW Клуб България в Пловдив, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Всяка година по над 1000 случая със починали и ранени настъпват в последния работен ден от седмицата. Същевременно най-безопасният ден за пътешестване съгласно статистиката е неделя ", споделила Анжелина Тотева.

Тя допълнила, че има доста аргументи за това, само че сигурно измежду тях са умората и скоростта, тъй като хората постоянно подхващат пътувания в петък, след края на работния ден и бързат да стигнат до мястото, което са избрали за своята отмора. В неделя нормално придвижването по междуградските пътища и автомагистрали също е интензивно, само че случаите са значително по-малко.

"Надявам се, че на тези от вас, на които им следва да пътуват след днешното събитие, ще изберат да пренощуват някъде в района и ще карат, когато са отпочинали ", обърнал се заместник-председателят на ДАБДП към няколко хилядите посетители на събитието.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР