Автошествие и мирен протест се проведоха в Добрич в памет

...
Автошествие и мирен протест се проведоха в Добрич в памет
Коментари Харесай

Протест в червено и грамада от играчки в памет на 3-годишния Кристиян

Автошествие и кротичък митинг се организираха в Добрич в памет на 3-годишния Кристиян, който умря от тежки контузии след злополука точно на Гергьовден. След 7 дни битка на лекарите в многопрофилната болница в Добрич за живота на тригодишното дете, за жалост, то умря в резултат на черепно-мозъчна контузия. Това провокира поредна остра реакция на жителите на града в обществените мрежи и организирането на днешния митинг на мястото на случая на кръстовището на ул. " Христо Ботев " и бул. " Русия ".
Още по тематиката
Протестиращите приканиха за нараснало внимание при шофиране в градски условия и заслужено наказване за лидера, минал на алено и провокирал зверския конфликт. При злополуката бяха ранени още 9-гошината сестра и майката на момченцето.

Протестиращите всеобщо бяха облечени в алено , с цел да засилят вниманието към този цвят на светофара. Те издигнаха камара от цветя и играчки в памет на Крис, на кръстовището, където стана злополуката.

" Аз също имам деца - на 6 и на 9 години. Представям си по какъв начин бих се почувствала аз на мястото на родителите! Призовавам всички да бъдем по-толерантни на пътя, да внимаваме и да съблюдаваме закона ", съобщи Боряна Георгиева.

" За жал всекидневно се лишават доста човешки животи, които просто отиват на небето, без да има осъдени, без някой да си носи виновността. Всеки би трябвало да носи своята отговорност и да се грижи за сигурността на другите ", съобщи Ивайло Стоянов.

" Очакваме в действителност органите да си свършат работата. Просто да няма скривалище на причинителя и да има обективна присъда. Да се кара рационално, тъй като на пътя има почтени деца и фамилии, чиято орис може да бъде изменена за секунди ", съобщи Иван Иванов, чичо на Кристиян.

" Дано Крис ни елементарни безхаберието и невниманието на възрастните и бързащите да заловен аления светофар! Защото ние няма да си извиним! ", написаха уредниците в обществените мрежи.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, следва правенето на експертизи.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР