Автошествие и мирен протест се проведоха в Добрич в памет

...
Автошествие и мирен протест се проведоха в Добрич в памет
Коментари Харесай

Автошестие за 3-годишния Кристиян, убит в страшно меле на Ге...

Автошествие и кротичък митинг се организираха в Добрич в памет на 3-годишния Кристиян, който умря от тежки контузии след злополука точно на Гергьовден.

Протестиращите приканиха за нараснало внимание при шофиране в градски условия и заслужено наказване за лидера, минал на алено и провокирал зверския конфликт. При злополуката бяха ранени още 9-годишната сестра и майката на момченцето.

Протестиращите всеобщо бяха облечени в алено, с цел да засилят вниманието към този цвят на светофара. Те издигнаха камара от цветя и играчки в памет на Крис на кръстовището, където стана злополуката, съобщи Нова тв.

„ Аз също имам деца - на 6 и на 9 години. Представям си по какъв начин бих се почувствала на мястото на родителите! Призовавам всички да бъдем по-толерантни на пътя, да внимаваме и да съблюдаваме закона”, съобщи Боряна Георгиева.

„ За жал всекидневно се лишават доста човешки животи, които просто отиват на небето, без да има осъдени, без някой да си носи виновността. Всеки би трябвало да носи своята отговорност и да се грижи за сигурността на другите”, съобщи Ивайло Стоянов.

„ Очакваме в действителност органите да си свършат работата. Просто да няма скривалище на причинителя и да има обективна присъда. Да се кара рационално, тъй като на пътя има почтени деца и фамилии, чиято орис може да бъде изменена за секунди”, съобщи Иван Иванов, чичо на Кристиян.

„ Дано Крис ни елементарни безхаберието и невниманието на възрастните и бързащите да заловен аления светофар! Защото ние няма да си извиним!”, написаха уредниците в обществените мрежи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР