Авторската експозиция на художника Станимир Габровски Дървото представя до 28

...
Авторската експозиция на художника Станимир Габровски Дървото представя до 28
Коментари Харесай

Колажи, картини и пластики от дърво показва Станимир Габровски на изложба в Пловдив

Авторската експозиция на художника Станимир Габровски " Дървото " показва до 28 февруари Регионалният етнографски музей в Пловдив. В изложбената зала на втория етаж са подредени неповторими творби на изкуството. Това са колажи, картини и пластики, на които създателят " дава " още малко живот. Изработени са от алена върба, махагон, орех, изкоренени от наводняване дървета, дъски, открити и събирани от разрушените казарми на Осемнадесети пехотен етърски полк, и съборени къщи в село Миндя. Цветовете им носят загатна за времето си, тъй като са към момента с истинската си багра.

Станимир Габровски е роден във Велико Търново и няма приключено академично обучение, само че това не го стопира да основава красиви произведения от дърво. Работи в региона на пластиката, колажа и интериорния дизайн, има участия в окръжни и национални изложения, в интернационалното биенале на миниатюрата в Русе. През 2021 година е осъществил четири независими изложения в София, Велико Търново, а негови неща са владеене на колекционери от България и чужбина.

Идеята на изложбата е материалите от дърво да продължат съществуването си, радвайки очите и душите на хората. Експозицията носи посланието на създателя, което ни кара да се замислим, преди да отсечем дърво или да изоставим старите си домове на разрухата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР