Авторска фотокнига, свързана с населените места и бита на хората

...
Авторска фотокнига, свързана с населените места и бита на хората
Коментари Харесай

Черно-бели фотоси представят бита на хората от Северозападна България

Авторска фотокнига, обвързвана с обитаемоте места и бита на хората от Северозападна България, издаде Светослав Иванов, някогашен преподавател и сегашен енергетик към АЕЦ-Козлодуй. Проектът на създателя се назовава „ КОНТРАСТИ “ и включва черно-бели фотографии от землището на близките на Козлодуй градове и села. Когато липсват цветове, детайлите изникват на напред във времето, споделя Иванов.
"Спонтанно породи тази концепция. Снимал съм в района, когато имаше разнообразни мероприятия. Самата брошура е А5 формат, не е огромно издание. Тя е алманах с фотографии от землищата на селата Златия, Цибър, Бутан, Спанчевци, Бърдарски геран, както и градовете Оряхово, Козлодуй и Лом. Снимките не са само портретна снимка, само че и пейзажи. Снимките са в черно-бяло, с цел да констрастират. Виждат се нещата по различен метод. Изпъкват елементи, усеща и страсти. Подчертавам концепцията на този тип снимка ".
Книгата е разграничена на пет глави. Първата глава включва празници, фестивали и панаири. Третата глава подчертава върху пазара, отразен посредством улична снимка. Снимките са запечатани по метод, показващ бита на земляците към нас, споделя още Светослав Иванов.
Очаква се през идващия месец създателят да показа своята книга в Козлодуй.
"Две години и половина събирах фотосите. В началото на годината седнах и почнах да ги обратовам. Няколко корекции претърпя целия този труд. Трябваше да избера и най-силните фотоси. В моя персонален профил има информация за книгата. Работя за разпространяването. Надявам се на 10 юни молбата ми към Дома на енергетика да бъде утвърдена, с цел да представим книгата ".
Авторът не е учил снимка, тя му е занимание. Споделя, че фотографията му остава фантазия, а всяка една фотография разсънва у индивида страст./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР