Авторитетното издание FourFourTwo публикува класация на стоте най-велики играчи в

...
Авторитетното издание FourFourTwo публикува класация на стоте най-велики играчи в
Коментари Харесай

Христо Стоичков попадна в класация на стоте най-велики играчи в историята на футбола

Авторитетното издание FourFourTwo разгласява ранглиста на стоте най-велики играчи в историята на футбола. В нея място намира и българската легенда Христо Стоичков, който е под номер 89. Според изданието най-великият състезател в историята е Лео Меси. След него е Диего Армандо Марадона. Третото място е португалската голова машина - Кристиано Роналдо.

За Камата от медията пишат:

" Нападател със славна непредсказуемост, Стоичков беше опора на Дрийм тийма на Йохан Кройф в Барселона, който завоюва четири трофеи в лигата и първата европейска купа за клуба – при започване на 90-те години. Българинът беше фамозен импровизатор и скандално експлозивен с табиет да хваща вратарите неподготвени с ракетни удари от непредвидени дистанции. Стоичков сподели сходно равнище на показване и за националния си тим, най-много на Световното състезание през 1994 година Неговите шест гола в Съединени американски щати водиха България до полуфинал и го направиха голмайстор на шампионата.

Като акцент в кариерата му от изданието прибавят: Неговото разочароващо малко партньорство с Ромарио през сезон 1993/94. С 54 гола посред им това ще остане една от най-хубавите двойки нападатели за всички времена. "

Самият Стоичков не скри задволството си от признанието, като употребява трибуната на обществените мрежи:

" Много съм благополучен да съм измежду 100-те най-велики футболисти на всички времена! Благодаря за признанuето ", съобщи Камата в своя профил във Facebook.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР