Авторитетното американско списание Тайм за първи път в историята си

...
Авторитетното американско списание Тайм за първи път в историята си
Коментари Харесай

„Тайм“ с първа класация на 100-те най-влиятелни компании в света

Авторитетното американско списание " Тайм " за първи път в историята си показа ранглиста на 100-те най-влиятелни компании в света.

От изданието означават, че новата ранглиста има за цел да сложи на напред във времето тези бизнеси, които оказват извънредно влияние върху всички хора на планетата. За съставянето на листата от „ Тайм “ са номинирали компании от най-различни браншове, измежду които транспортния, развлекателния, софтуерния и този на опазването на здравето. След това редактори и репортери от световната мрежа на изданието, както и индустриални специалисти са оценили всяка от тези компании на база няколко основни фактора – значителност, влияние, иновация, водачество, упоритост и триумф. Резултатът е лист със 100 разнородни институции – от дребни стартъпи, занимаващи се с преработване, до компании за криптовалути, които и пробват да изградят нова финансова система, както и фармацевтични колоси, които стоят зад ваксини, играещия основна роля в битката ни с пандемията от COVID-19.

Подобно на последните издания на класацията за най-влиятелните персони, тази водещите компании също е разграничена пет съществени категории – „ Пионери “, „ Лидери “, „ Новатори “, „ Титани “ и „ Разрушители “ (disruptors на британски - компаии, които разрушават статуквото).

В категория „ Пионери “ личат имената на HYBE, която менажира корейската пердах тайфа BTS, производителя на месни заместители Beyond Meat Inc, канадски производител и дистрибутор на канабис Tilray както и платформата за видео игри Roblox.

Като „ Лидери “ изданието отличава Apple, поради несекващата известност на продуктите на компанията, както и Volkswagen, поради напъните на компанията в прехода към електрически коли. Тук намира място и Sony поради интереса към новата подпора Playstation 5, както и Pfizer и BioNtech за взаимната им ваксина против COVID-19.

Сред „ Иноваторите “ попадат фирмите за видео игри Nintendo и Epic Games, стрийминг платформите Netflix и Spotify – надлежно за видео и аудио, както и обществената мрежа TikTok. Тук вършат пвечатление още имената на Adidas, IKEA, Lego, Zoom, Moderna и Nvidia.

В категория „ Титани “ попадат развлекателният развлекателният конгломерат Disney, софтуерният колос Microsoft, онлайн търговците Amazon и Alibaba, платформата за търговия на криптовалути Coinbase, най-големият производител на чипове TSMC и други.

Като „ Разрушители “ от изданието дефинират китайската телекомуникационна компания Huawei и производителят на електрически коли Tesla. Тук попадат още платформата за търговия на финансовите пазари Robinhood, компанията за набиране на средства Gofundme, обществената мрежа Clubhouse и компанията за краткосрочно наемане на парцели Airbnb.

Пълната ранглиста може да видите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР