Авторитетният италиански журналист Лео Турини определи Гран При на Емилия-Романя

...
Авторитетният италиански журналист Лео Турини определи Гран При на Емилия-Романя
Коментари Харесай

Мощна критика спрямо Ферари в Италия

Авторитетният италиански публицист Лео Турини дефинира Гран При на Емилия-Романя на “Имола” през вчерашния ден като “леден душ” за Ферари - Карлос Сайнц отпадна още първоначално, а водачът в шампионат Шарл Леклер приключи едвам шести, защото се завъртя до момента в който преследваше Серхио Перес в битката за второто място.

“Състезанието на “Имола” имаше резултат на мразовит душ - написа в блога си Турини. - Много одобрявам Шарл Льоклер, само че купите се печелят с главата. Шарл се интересува от историята на моторните спортове и бих го посъветвал да прочете за борбата за купата сред Ники Лауда и Ален Прост в Макларън през 1984 година”.

Турини се връща към сезона, в който доста по-опитният Лауда победи по-младия си съотборник Прост с половин точка в края на сезона.

“Понякога събитията са такива, че би трябвало да се задоволиш с това, което можеш действително да постигнеш - добави Турини. - Но мисълта, че Шарл можеше да приключи зад двете коли на Ред Бул не е по никакъв начин радостна, само че това трето място щеше да му донесе 15 точки. А тези точки щяха да са още по-важни за Ферари в борбата при конструкторите. Продължавам да считам, че силите на Ферари и Ред Бул са изравнени, само че на “Имола” Ред Бул се оказаха по-силни”.

След това Турини предложи и по-стратегически взор към идната борба на Льоклер и Ферари за купите във Формула 1.

“Разбирам разочарованието на почитателите на Скудерията. Но тези, които смятаха, че Ферари наложително ще господства на всички трасета, са в огромна неточност. Успехът идва при тези, които са търпеливи и съумяват дейно да развиват колата си в хода на сезона. И също по този начин ще е добре механиците на Ферари да са по-бързи при спиранията в бокса”, подчертава Турини.

И няколко думи за другите водачи в колоната, които направиха усещане на “Имола”.

“Верстапен е свръхестествен водач и не би трябвало да му се върша дарове - беше безапелационен италианският публицист. - На Сайнц не му провървя, само че и той като Льоклер не направи добър старт. Беше ми мъчително да виждам Хамилтън зад кормилото на този муден автомобил. Но пък Ръсел още веднъж се отличи, похвали заслужават Норис и Ботас. Това съревнование не беше положително за нас, само че с това шампионатът не завършва, в противен случай занапред стартира.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР