Авторитетният IT уеб-портал TweakTown съобщи интересна информация за графичните процесори

...
Авторитетният IT уеб-портал TweakTown съобщи интересна информация за графичните процесори
Коментари Харесай

През месец август се очаква излизането на 7 nm графични процесори AMD Navi

Авторитетният IT уеб-портал TweakTown заяви забавна информация за графичните процесори на AMD от идващото потомство.
Цитирайки свои източници порталът твърди, че анонсът на новите GPU с микроархитектура AMD Navi , създавани посредством 7 нанометров софтуерен развой , ще се състои още през месец август идната година, а професионалните видеокарти с тези чипове ще бъдат показани по време на събитието SIGGRAPH 2018.



И още, в AMD Navi се чака да бъде показана първата в света модулна конструкция на графичен процесор, при която вместо едно огромно и комплицирано ядро ще бъдат употребявани няколко по-малки и по-опростени, работата на които ще се координира посредством вътрешна шина. Тоест, ще се употребява същият метод, който в този момент превъзходно работи в централните процесори.

От друга страна, наскоро се появи информация, че идната година AMD има намерение да употребява 12 nm FinFET технология за производството на своите нови графични и централни процесори. Тази информация наподобява по-реалистична във връзка с потребления софтуерен развой, само че не можем да изключим опцията AMD да показа 7 нанометрови чипове.



Информацията на TweakTown към този момент не е доказана и всичко дефинитивно ще се обясни с формалния анонс на новите чипове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР