Авторитетът на британския премиер Борис Джонсън получи пореден тежък удар

...
Авторитетът на британския премиер Борис Джонсън получи пореден тежък удар
Коментари Харесай

Махмурлукът на Борис Джонсън

Авторитетът на английския министър председател Борис Джонсън получи следващ тежък удар след разкритията, че екипът му е купонясвал на " Даунинг стрийт " 10, до момента в който кралица Елизабет оплаква брачна половинка си, а цялото английско общество е под строга карантина. Единственият, който не има вяра, че позициите му са разтърсени, е самият той.

Този сюжет в жанр " Пир по време на чума " се развива пред очите на британците, откакто в края на предходната седмица във в. Daily Telegraph се появи информация, че чиновниците в постройката, където е офисът на премиера, са организирали празненства в едни от най-трудните моменти за популацията. Разкритията за празненство, траяло до ранните часове на нощта при започване на пандемията (през май 2020 г), както и две други, в това число и вечерта преди погребението на принц Филип предишния април, подвигнаха напрежението.

Резултатът, несъмнено, не закъсня. Премиерът Борис Джонсън опита да сервира своите " сърдечни извинения " в сряда (12 януари), само че без стремежи резултат. Присъствените събирания в моменти, в които здравната система беше претрупана, а кралица Елизабет стоеше сама на банката при последното прощаване със брачна половинка й, шокираха всички.
Свърши ли празненството
След като построи досегашната си политическа кариера посредством занемаряване на обществено признатите правила, Джонсън загуби поддръжката даже на скорошните си поддръжници поради очевидното нарушение на разпоредбите. Консерваторът Тим Лоутън, авторитетен народен представител от Йист Уортинг и Шорхъм, споделя, че позицията на Джонсън е станала " несъстоятелна " и че оставката му ще бъде " единственият метод да се постави завършек на целия този трагичен епизод ". Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Кийр Стармър показва, че Джонсън би трябвало да се отдръпна и че обществеността го счита за измамник. " Купонът свърши, господин министър-председател ", споделя Стармър.
Реклама
За случая беше назначена инспекция и през днешния ден висшата държавна служителка Сю Грей е разпитала Борис Джонсън. Тя проверява изказванията, че министър председателят е нарушил локдауна, и би трябвало да изготви отчета си до края на тази седмица.

Само две години след изборния успех на Джонсън и по-малко от шест години след поведената от него акция за Brexit през 2016 година той наподобява безсрамен и безмилостен и е тежест за партията си. А годината напред наподобява все по-сложна: " За Англия с изключение на проблемите с новия Омикрон вид, претоварването на здравната система, комерсиалните търкания с Европейски Съюз и дефицита на работна ръка съществено предизвикателство се обрисува инфлацията. Ще следим по какъв начин надалеч повече пари купуват същото, в случай че не и понижено количество артикули, споделя пред " Капитал " доктор Пламен Иванов, преподавател по финанси в University of Winchester. " Разбира се, този резултат е еднообразно годен и за еврозоната, само че заради минали неточности в политиката, в това число неприятно планиран и неустойчив пазар на сила на дребно, незадоволително финансирани обществени грижи и блокирани вериги за доставки, обстановката ще бъде още по-трудна и ще изисква мощен водач, с цел да се оправи с нея ", добавя той. Очаква се сметките за сила на семействата да набъбнат с 50% през идващите няколко месеца, а налозите върху заплатите да се усилят с 1.25 процентни пункта през април.

В същото време нищо в публичния или професионалния живот на Джонсън не подсказва, че бремето на съвестта ще го тормози задоволително, с цел да се отдръпна. На фона на спешната обстановката Sunday Times заяви, че той възнамерява " всеобщо пречистване " измежду екипа си в устрема си да оцелее след абсурда. И до момента в който той се бори с грешките си и замазва гафовете си, британците от ден на ден ще се нуждаят от по-различен метод за разрешаване на проблемите им.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Моника Върбанова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР