Авторите от carbuzz си правят много готин експеримент. Колко и

...
Авторите от carbuzz си правят много готин експеримент. Колко и
Коментари Харесай

3 за 1 или как човек може да си спретне перфектния семеен авторпарк на цената на нов автомобил от среден клас

Авторите от carbuzz си вършат доста готин опит. Колко и какви коли може да си вземе човек за междинната цена на нов автомобил? Изборът би трябвало да е подобен, че да поеме оптимално доста фамилни задания, да пести пари, че даже и да доставя наслаждение.

Нека да забележим какво комбо избират. В България най-вероятно човек може да си спретне автокъща за фамилните потребности на цената на нов автомобил.

Ето каква е обстановката в Съединени американски щати

Средната цена на чисто нов автомобил сега е към 50 000 $. За да бъдем по-конкретни, тя е 48 451 $, съгласно Kelley Blue Book. През 2013 година междинната цена на нов автомобил е била 31 000 $. Това е голямо нарастване в границите на едно десетилетие.

Интересно е, че междинната цена на нов електрически автомобил е спаднала доста. Преди година междинната цена на електрически автомобил е била 65 688 $, а в този момент тя е 53 376 $. Това е забележителен спад от 19% и е една от главните аргументи, заради които считам, че електрическите автомобили към момента са гадни.

Що се отнася до цените на новите коли, CarBuzz направи някои изследвания и открихме, че през днешния ден колите в действителност са по-евтини, в сравнение с преди 20 години. Въпреки това взехме решение да проверим дали можем да създадем съвършен гараж за три коли с бюджет от 50 000 $. В общи линии, бихте ли могли да купите всичко, от което се нуждаете, на пазара на използвани коли, вместо да похарчите 48 451 $ за чисто нов автомобил?

Вариантите по-долу са мои персонални желания, само че това е занимателна игра. Моля, прибавете своя персонален гараж за три автомобила в раздела за мнения по-долу.

Всекидневка – BMW i3

Да, предпочитам електромобил за ежедневния си водач, само че по две доста положителни аргументи. Електрическите транспортни средства не задържат цената си доста добре, а употребата му ще бъде доста по-евтина от която и да е кола с бензинов мотор. Освен това i3 е прелестен за шофиране. Тези кльощави задни гуми и мигновеният въртящ миг са много забавна композиция. Той даже доближава до 96 км/ч за по-малко от седем секунди.

Намерих BMW i3 от 2014 година с малко повече от 35 000 км пробег единствено за 13 000 USD. Това е голям спад спрямо 40-45 хиляди $, които костваха тези неща, когато бяха нови. Добре, знам, че има някои съперници, които желаят да приказват за разграждането на батерията и пробега. Първо, наподобява, че батерията на i3 се държи добре.

Всъщност утежняването на положението на батерията като цяло е доста по-малко, в сравнение с чакахме, когато електрическите автомобили започнаха да навлизат. Второ, ще си взема домашно зарядно устройство и ще го употребявам като смарт телефон. Прибирам се у дома и го включвам; то постоянно ще има някакъв обсег.

Да, пробегът от 246 км благи е презрян и беше повода за неуспеха на модела, само че той е задоволителен, с цел да ме закара до дома и назад три дни поред. А и електричеството е доста по-евтино от бензина.

И най-после, качеството на направата на i3 е впечатляващо, а той е изработен от въглеродни нишки. На всемирски събития мога да кажа на хората, че владея баварец, направен от въглеродни нишки.

Семеен автомобил – 2019 Honda Accord Sport 1.5T

Това също толкоз елементарно може да бъде Toyota Camry, само че Accord нормално резервира цената си по-добре. Стотици Honda Accord 2019-2020 година се оферират в трансформация Sport, оборудвана с 1,5-литров четирицилиндров мотор с турбокомпресор, произвеждащ 192 к.с. и 260 Нм въртящ миг. Той изпраща мощността към предните колела посредством CVT или шестстепенна механична трансмисия.

Нямам нищо срещу нито една от двете варианти. Тъй като това е фамилният транспортьор (презирам SUV и кросоувърите), той в никакъв случай няма да бъде унизен до краен лимит. Като сегашен притежател на друга Honda с шестстепенна механична трансмисия, постоянно ще скърбя, че не съм избрал ръчната трансмисия, в случай че съм избрал CVT, само че има по-важни неща, които би трябвало да се вземат поради.

Предишното потомство на Accord към момента е задоволително съвременно, с цел да има двузонов климатроник, осем-инчова информационно-развлекателна система с интеграция на Apple CarPlay и Android Auto, както и по-ранна версия на усъвършенстваната система за подкрепяне на лидера Honda Sense.

Предишното потомство Accord също по този начин получи премията Top Safety Pick от IIHS, което е от голяма важност, тъй като децата ми ще бъдат откъм гърба. Той не разполага с развлекателна система за задните седалки, само че за това има iPad.

Това са 20 000 $, изхарчени за Accord 2019 в красиво алено със единствено 50 хиляди километра благи на одометъра.

Играчка за уикенда – Audi TT от първо потомство

Бюджетът за моята играчка за уикенда е 17 000 $. Можете да се сдобиете с доста впечатляващи спортни коли за по-малко от тази сума. Според разнообразни източници Миата постоянно е отговорът, само че аз към този момент имах една от тях, а да имам две ми се коства егоистично.

Винаги ме е привличало първото потомство на Audi TT. Бях в гимназията, когато то излезе, и не можех да допускам, че Audi са били задоволително смели, с цел да основат автомобил, който наподобява съвсем тъкмо като концепцията.

Да, една използвана Toyota 86 би била по-забавна за каране, да не приказваме за Nissan 370Z, само че времето за закупуване на първото TT изтича. Повечето от използваните ТТ в Америка са отпадък. Можете да се сдобиете с подобен автомобил за едвам 3000 $, само че аз не бих постъпил по този начин.

Бих купил непорочен екземпляр  с дребен пробег за 13 000 $ (роудстър от 2003 година с 55 000 километра на одометъра) и бих похарчил останалата част от парите, с цел да се уверя, че е в чудесно положение, и може би даже бих добавил няколко модификации за възстановяване на успеваемостта.

Но в този момент е ваш ред. Какво бихте купили за 50 хиляди $ (92 хиляди лева)?

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР