Авторите на популярната игра Guild Wars 2 са използвали шпионски

...
Авторите на популярната игра Guild Wars 2 са използвали шпионски
Коментари Харесай

ArenaNet инсталирали шпионски софтуер на системите на геймърите

Авторите на известната игра Guild Wars 2 са употребявали шпионски програмен продукт, с цел да хващат чийтъри. За тази цел те издали обновяване към инсталатора на играта с шпионски съставен елемент при започване на предишния месец (към края на март с друго обновяване го премахнали), който да следи зареждащите се процеси с инсталатора на играта. Така е можело да схванат дали играещият употребява ботове или различен вид програмен продукт за нелегитимно преимущество пред останалите играещи. Последвала вълна от банове, като наподобява значително от тях са били неправилни. За това сигнализира в Reddit преди дни Фабиан Восар.

Восар е един от най-хубавите експерти в австрийската компания за антивирусна отбрана Emsisoft. Той направил своето изобретение, до момента в който играел GW2. Самит Восар станал част от вълната от банове, само че той твърди, че не употребява чийтърска стратегия за GW2. Все отново той признава, че употребява бот за FFXIV. След събиране на листата с хеш сумите на стартираните процеси, програмата ги изпраща в беззащитен тип към сървърите на ArenaNet. Това, съгласно Восар съставлява също риск за конфиденциалността и сигурността на персоналните данни на потребителите. Според Восар, компанията е можело да подходи по доста по-различен и не по този начин нападателен метод, с цел да хване измамниците.

„Именно по тази причина способените разработчици, борещи се с чийтърите в никакъв случай не биха избрали този метод. Има задоволително по-ефективни, по-точни и по-малко нападателни способи да бъде засечено маменето във вашата игра. Не е наложително всеобщо да разваляте представянето на системата за всички (четенето на голям размер от файлове на системата ви и хеширането им не е най-лекото нещо, което може да вършиме и в случай че сте изпитали насичане или висока интензивност на диска по това време, знаете за какво се е случило така) и да изграждате масиви от проблематична и нарушаваща персоналното пространство на хората информация, с цел да хващате „ботъри“ в игрите ви. Arena, чаках надалеч повече от вас“, написа Восар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР