Авторите на две от класиките в златния фонд на българската

...
Авторите на две от класиките в златния фонд на българската
Коментари Харесай

„Лили” от Братя Мормареви – детството е време за луди приключения

Авторите на две от класиките в златния фонд на българската детска литература –„ Войната на таралежите”, „ Васко да Гама от село Рупча” – Братя Мормареви се завръщат още веднъж с „ Лили”, с цел да потвърдят, че някои истории нямат възраст. Може ли детството и лятото да продължат постоянно?

Лили напълно не е дребна. След 5 години ще навърши четиринайсет. Което си е една изцяло сериозна възраст, която разрешава надалеч освен нормалните момичешки занимания. Тя може сама да гони апаш на жп гарата, да се намесва в покупко-продажби с опиати и да шокира и нарушители, и полиция, и най-много да се забавлява в този свят, който просто не е подготвен за конфликта си с лудетина като нея!

Но това надалеч не е всичко. На Лили ѝ следва най-голямото премеждие на живота ѝ. Откакто родителите ѝ са се развели предишното лято, единственото, за което тя е в положение да мисли, са комплицирани проекти по какъв начин да ги накара да схванат, че са родени един за различен. Обаче от време на време възрастните са доста по-глупави от децата.



Сега на Лили ѝ следва да пътува сама с влака до Бургас, с цел да отиде на посетители на татко си в Созопол. Това е напряко идеално! Тя ще има цяло лято пред себе си, всичкото време на света, с цел да го прекара с татко си. Напълно самички – те двамата, обичаното ѝ куче Роки и… новата му брачна половинка и нейният противоположен наследник!

Това е злополука оттатък всевъзможни пропорции. Сега Лили би трябвало да оправя проблемите на цялото си семейство. И като че ли това не е задоволително, някой краде кучета в града, шпиони и измамници надничат иззад всеки ъгъл, а на всичкото от горната страна изведнъж се появява и извънземното Локи Три, който даже дава обещание на момичето да я заведе на родната си планета.
Животът е в действителност комплицирана работа, когато си на девет.
„ Лили” – шеметна история с цяла лавина от завършения от класическия тандем Братя Мормареви, излиза в ново издание с твърди корици за децата на тогавашните деца. Несъмнено някои таралежи се раждат с повече бодли от други – само че дяволитото неподчинение постоянно побеждава над всяко зло.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР