Авторитарният лидер на руския регион Чечения в Северен Кавказ Рамзан

...
Авторитарният лидер на руския регион Чечения в Северен Кавказ Рамзан
Коментари Харесай

Да проверя мнението ви: Рамзан Кадиров се отметна от заявк...

Авторитарният водач на съветския район Чечения в Северен Кавказ Рамзан Кадиров се отхвърли от скорошната си поръчка за вероятно отдръпване. Той написа в Telegram късно вечерта в понеделник, че изказването, което е направил два дни по-рано по отношение на вероятната му оставка, е било „ с цел да ревизира мнението ви “, написа svobodnaevropa.bg.

В събота чеченският водач заяви, че заслужава " безсрочна и дълга " отмора от поста си и е време да се отдръпна. Думите му провокираха спекулации дали става въпрос за съществено решение или Кадиров търси някаква услуга от Кремъл.

Кадиров написа в понеделник, че е научил, че неназован съветски политик е бил районен водач в продължение на 27 години, тъй че той е „ решил да победи този връх “.

Лидерът е на 45 и ръководи Чечения от 2007 година В момента е най-дълго управлявалият водач на съветски район. Руски и интернационалните правозащитни групи от години го упрекват в тежки нарушавания на човешките права на територията, в това число отвличания, изтезания, извънсъдебни убийства, в това число убийства на негови съперници, живеещи в чужбина, и гонене на ЛГБТ общността.

Кадиров също изигра значима роля в насърчаването на войната на Русия в Украйна и вербува хора да се бият дружно с съветските войски.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР