Авторът признава, че проектът е от 2019 г.Творбата „Викът на

...
Авторът признава, че проектът е от 2019 г.Творбата „Викът на
Коментари Харесай

Авторът на „Викът на украинската майка”: Всяка красива жена, когато ѝ се опънат жилите, става грозна

Авторът признава, че планът е от 2019 година

Творбата „ Викът на украинската майка” раздели обществото у нас и надигна вълна от мнения в обществените мрежи.

Авторът Неделчо Костадинов признава пред че планът е от 2019 година

„ С тази работа фактически съм почнал да мисля над казуса – войната, атентатите. Една статуя може да се прави цялостен живот. Тази беше подготвена преди 2 - 3 седмици. На Христо Илиев – Чарли е концепцията да бъде украинската майка и да вика против окупаторите”, изясни Неделчо Костадинов.

„ Тази скулптура е артефакт на изкуството. Не може да се приказва дали е грозна или не е грозна. Най-важното е, че е поставена против Паметника на руската войска и придобива различен смисъл”, съобщи Джеки Стоев.

„ Всички знаем, че украинките са най-красивите дами. Но когато има война, аз обрисувам освен украинската жена, а войната. Енергията, която се излъчва от нея. Това е същността на тази статуя. Всяка красива жена, когато ѝ се обтегнат жилите, става грозна”, съобщи Костадинов.

„ 30% от българския народ оправдава държанието на Путин. Получих писмо от Тео Ушев, който не познавам персонално. Но внезапно ми просветна цялата проблематика. Той самият харесва скулптурата, само че счита, че е неправилно да се употребява с пропагандни цели. Хората можеш да ги убеждаваш единствено с всеобщото изкуство, а това не е такова. Наша е била грешката може би”, добави Джеки Стоев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР