Авторът на YouTube канал Джеф Гирлинг решава да тества необичайна

...
Авторът на YouTube канал Джеф Гирлинг решава да тества необичайна
Коментари Харесай

Пощенски гълъб предаде 3 терабайта данни по-бързо от Интернет

Авторът на YouTube канал Джеф Гирлинг взема решение да тества необикновена догадка. Той прикрепва три флаш устройства SanDisk Extreme PRO с потенциал по 1 ТБ към пощенски гълъб и изпрати птицата в канадски център за обработка на данни, оповестява порталът habr.com.

Резултатите от опита са поразителни: гълъбът съумява да съобщи 3 ТБ данни на разстояние до 800 км по-бързо, в сравнение с това би било допустимо с гигабитна оптична мрежа.

Гирлинг показва, че доста снабдители на интернет услуги популяризират връзките си като гигабитни, обещавайки скорости за предаване на данни до 125 МБ/сек. На процедура обаче той вижда, че действителната скорост рядко надвишава 75 МБ/сек.

В същото време на гълъба му лишава единствено минута, с цел да измине 1,6 км, и още известно време, за прекопирване на данните от флаш устройствата.

Този опит напомня обстановката от 2009 година, когато южноафриканска компания употребява гълъб за предаване на данни посредством 4ГБ устройство за предпазване на данни. Тогава гълъбът сполучливо съобщи информацията...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР