Авторът на телеграм-канала Пишат ни от Янина, Андрей Морозов (Мурз),

...
Авторът на телеграм-канала Пишат ни от Янина, Андрей Морозов (Мурз),
Коментари Харесай

Натиск довел до смъртта на популярен руски военен блогър

Авторът на телеграм-канала " Пишат ни от Янина ", Андрей Морозов (Мурз), който е служил дълго време като старши сержант в паравоенните сили на Донецката " национална република ", се твърди, че се е самоубил, съгласно известия заради тормоз от страна на длъжностно лице и близки до управляващите съветски пропагандисти , оповестява Руската работа на Би Би Си.

Самоубийството на Мурз беше доказано от създателите на каналите " Призрак Новоросии ", " Солдатская истина " и " Записки на ветерана ", както и брачната половинка на Игор Стрелков - Мирослава Регинская и юристът Максим Пашков.

Би Би Си не може без значение да удостовери тази информация.

Последните известия на Мурз в неговия канал в Telegram (с повече от 100 хиляди абонати) бяха предсмъртна записка и наследство, както и послание към основния боен прокурор, в което той приказва за изострен дефицит на оръжие, големи загуби, липса на ротация и здравно обслужване в поделението му, немарливост и измами от страна на военното управление .

По-рано Морозов писа за завладяването на Авдеевка, в която съобщи, че завладяването на града е коствало на съветската страна 16 хиляди безвъзвратни загуби и към 300 единици развалени бронирани машини.

" И врагът, откакто организира отбранителна борба и претърпя в най-хубавия случай за нас безвъзвратни загуби от 5-7 хиляди за същото време (това е моя груба оценка, а не някакви известни данни), споделя " Довиждане! " и бяга. Към нови, авансово готови позиции ", написа той.

След това няколко съветски пропагандисти нападнаха Морозов с рецензии, като един от тях назова обявата му " следващата пораженческа нелепост, много близка до фейкове и клюки против съветското министерство на защитата ".

" Днес, другарю полковник, по Ваша заповед бях заставен да изтрия обявата от моя телеграм канал " Пишат ни от Янина ". И Вашето командване Ви принуди да издадете тази заповед, разчитайки на положителната остаряла армейска групова отговорност. Ако не го отстрани, няма да бъдат обезпечени консумативи. Снаряди. Хеликоптери. Нови танкове и бойни машини на пехотата ", отговори блогърът.

Според Морозов заповедта за заличаване на поста му е била дадена под напън от чиновници на съветския ефирен водещ Владимир Соловьов , които го тормозели.

" Някои се втурнаха, с цел да дойдат и да пернат спусъка. Е, ще го направя самичък. Ще се гръмна, в случай че никой не посмее да се заеме с тази дребна работа. И ще ви дадат танкове и хеликоптери ", написа Морозов.
 Шойгу се похвали с две нови армии единствено от професионални бойци
Шойгу се похвали с две нови армии единствено от професионални бойци

Това е станало през 2023 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР