Авторът на романа Повелителят на конете Никълъс Еванс почина на

...
Авторът на романа Повелителят на конете Никълъс Еванс почина на
Коментари Харесай

Почина писателят Никълъс Еванс, чиято книга изстреля Скарлет Йохансон сред звездите

Авторът на романа " Повелителят на конете " Никълъс Еванс умря на 72 години, заяви ДПА.

Литературната организация на Никълъс Еванс посочи, че той е умрял предходната седмица във вторник, 9 август, след инфаркт.

" Повелителят на конете " е първият разказ на Никълъс Еванс. Публикуван е през 1995 година Той е за надарен дресьор на коне с сложен темперамент, нает да помогне на тийнейджърка и коня ѝ след тежък случай, който я осакатява. От него са продадени повече от 15 милиона броя. Адаптиран е за огромния екран през 1998 година от Робърт Редфорд, който извършва и основната роля, а Скарлет Йохансон играе младата ездачка. Това е ролята, с която тя става известна.



Никълъс Еванс е роден през 1950 година Завършва право в Оксфордския университет и работи като публицист, а по-късно като сценарист. Специализира в Съединени американски щати политика и интернационалните връзки и известно време е сътрудник в Бейрут.

През 80-те години на предишния век продуцира телевизионни филми за Лорънс Оливие, Франсис Бейкън, Дейвид Хокни. След това написа първия си разказ.

Други романи на Никълъс Еванс са " Разделени ", " Скок в огъня ", " Храбрите ". През 2008 година се разболява, откакто яде отровни гъби в имението на брата на брачната половинка си в Шотландия. Лекуват ги Абърдийн с диализа и други лечения за бъбреци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР