Авторът на някои от най-хубавите текстове в българската поп и

...
Авторът на някои от най-хубавите текстове в българската поп и
Коментари Харесай

Александър Петров със специална награда на БНР Топ 20, вижте и чуйте победителите - Култура

Авторът на някои от най-хубавите текстове в българската поп и рок музика Александър Петров получи премията за открояващи се достижения и блестящо наличие в музикалния живот през 2022 година на " БНР топ 20 ".

" Именно Александър Петров беше в основата на възраждането на група " Тангра -3 " предходната година ", припомниха от БНР. Негови са и текстовете на доста от песните в националната ранглиста за българска поп и рок музика на публичната медия.

“Тази премия ми е доста скъпа, тъй като тъкмо от БНР стартира моят път. И е като връщане във времето, тъй като той стартира тъкмо във второ студио, където сме в този момент. Записахме песните с група “Тангра “ - “Богатство “, “Любовта, без която не можем “, “Нашият град “, сподели поетът.

" Един създател, в случай че няма издател и пропагандатор, той не е същински създател. За мое благополучие тук са и моите сътрудници от група " Тангра ", които са моите разпространители. Тук сме в БНР, който е продуцент, издател и пропагандатор на българска музика. Искам да пожелая на младите ни сътрудници песните, които основават, да имат щастието да ги чуват и след 40 и повече години. Това в действителност си коства ", сподели още Александър Петров.

Наградата му беше връчена от Димитър Димитров, член на управителния съвет на БНР, с думите: “БНР постоянно е било флагман на българската музика - най-големият музикален продуцент, дом на шест състава, всеки от които най-хубав в своята област. Успяваме да дадем подтик и на млади гении, които чухме и довечера. За мен е чест, че връчвам тази премия на един рок стихотворец, тъй като рок музиката символизира свободата. А и БНР символизира свободата - независимост на мислене, независимост на изложение, независимост за публицисти, независимост за музиканти ".

Мария Мутафчиева събра най-вече гласове от слушателите на БНР с песента " Говори ми ".



За най-вече седмици с №1 в класацията бе отличена група G.R.A.S с “Летя “.



Наградата в категория “Най-добър дует или колаборация “ отиде при групите " Б.Т.Р. " и " Ахат " за песента им “Вяра “.



Боил Каранейчев - Boil взе наградата за в категорията “Изгряваща звезда “.



Най-високата оценка от музикалната редколегия на БНР получи Любо Киров за песента му “Усеща се мощ “. “Благодаря на БНР за тласъка и мотивацията толкоз доста българска музика да се случва през последните години. За нас, артистите, е доста значимо да бъдем видяни и от време на време поощрявани, че се занимаваме с нещо, което обичаме “, сподели той при приемането на премията.



Искате да знаете повече?

Основната цел на " БНР топ 20 " е представянето на модерни български песни от разнообразни стилове и генерации, с високи качества на музика, текст, аранжимент и осъществяване, разясняват от БНР.

Класацията се излъчва в ефира на всички национални и районни стратегии на БНР. Изкачването на върха на чарта се дефинира всяка седмица слушателите на БНР и музикални редактори от всички стратегии, като техният избор може да бъде проследен на страницата на класацията.

" БНР топ 20 " се организира за шеста поредна година и е под формата на ежеседмично предаване, осъществено като ранглиста от публичната медия за нова българска поп и рок музика.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР