Авторът на химна на Пловдив Петър Кирилов Анастасов ще бъде

...
Авторът на химна на Пловдив Петър Кирилов Анастасов ще бъде
Коментари Харесай

Авторът на химна на Пловдив стана почетен гражданин

Авторът на химна на Пловдив Петър Кирилов Анастасов ще бъде почетен със званието „ почетен жител ” по случай 75-годишния празник на известния наш стихотворец и по предложение на Дружеството на пловдивските писатели. То е импортирано за гласоподаване от кмета на града под тепетата Иван Тотев и е под №1 в дневния ред от 44 точки на първата след лятната почивка сесия на локалния парламент, която ще се организира този четвъртък.

Петър Анастасов има редица достижения в кариерата си – бил е дълготраен шеф на издателство „Христо Г. Данов“, основен редактор на издателство „Христо Ботев“, оглавявал е издателство „Български писател“, председателствал е и Дружеството на пловдивските писатели, а също така е създател на голям брой стихосбирки, театрални пиеси, а по негови сюжети са снимани и няколко телевизионни кино лентата.

Pоденият на 27 октомври 1942 година в село Марково създател е и притежател на куп влиятелни призове, измежду които премия „Пловдив“ за изцяло творчество, Лавров Орфеев венец за лирика, премията на Съюза на българските писатели, национална премия за лирика „ Пеньо Пенев ” и национална премия „ Николай Лилиев ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР