Авторът на гола за Зоря Луганск срещу ЦСКА Владлен Юрченко

...
Авторът на гола за Зоря Луганск срещу ЦСКА Владлен Юрченко
Коментари Харесай

Голмайсторът на Зоря: Занев ми говореше, че ще пропусна дузпата

Авторът на гола за Зоря Луганск против ЦСКА Владлен Юрченко се изрече ласкаво за почитателите на "червените " и разкри, че Петър Занев е опитал да го разколебае душевен преди осъществяването на дузпата.

Първата среща от третия квалификационен кръг на Лига Европа приключи 1:1, като Юрченко вкара за украинците от дузпа, която породи полемики.

"Интересен мач. Съперникът има положителни почитатели и хубава поддръжка. Още от първата минута усетихме това. Опитвахме се да направляваме играта. Допуснахме гол и ни трябваха 10 минути да се съвземем. После изравнихме и можеше да вкараме още, само че и 1:1 е добре ", сподели Юрченко.

"ЦСКА не ни даваше да играем. Те действаха с петима бранители. Когато владеехме топката, ЦСКА се дърпаха към своята врата. Играеха като Днепър през първото полувреме. Трудно ни беше да пробиваме в защитата им, изключително след техния гол. После видяхме къде има свободна зона и оттова пристигна дузпата ", сподели още Юрченко.

Той разкри, че преди осъществяването на 11-метровия углавен удар капитанът на ЦСКА в този мач Петър Занев опитал да го разколебае.

"Капитанът на ЦСКА пристигна да ме пита дали съм бил дузпи преди. Няколко пъти ми повтори, че няма да вкарам. Отговорих му: левент, дръпни се, с цел да удрям. Това е техният нрав, да оказват напън. Другите играчи също говореха нещо, плюс въздействието от трибуните. Но в такива моменти би трябвало да изключиш всичко странично от главата си и да отбележиш.

"По време на мача не обръщаш внимание на натиска от трибуните. Но има моменти при всякакви обстановки, при които почитателите стартират да въздействат. Дано на реванша в Запорожие стадионът да се изпълни и да получим не по-лоша поддръжка. Ние също имаме отлични почитатели. Всичко е в наши ръце. Голът на непознат терен е доста значим ", сподели още Юрченко./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР