Авторът на единствения гол на финала на Световното първенство през

...
Авторът на единствения гол на финала на Световното първенство през
Коментари Харесай

Почина Андреас Бреме

Авторът на единствения гол на финала на Световното състезание през 1990-а година Андреас Бреме е умрял през нощта на 63 години, оповестиха медиите в Германия.

Бреме, който в кариерата си е играл като ляв бранител, вкара дузпа в 85-ата минута за триумфа на Бундестима с 1:0 над Аржентина и по този начин донесе третата международна купа на страната си. Причината за гибелта е инфаркт, който някогашният футболист е получил през нощта в съня си вкъщи в Мюнхен. След като е получил сърдечния удар, Бреме е бил признат в незабавното поделение на клиника на Циймсенщрасе, покрай жилището му, само че не е могъл да бъде избавен, оповестява вестник " Билд ".

В кариерата си той има 86 мача за националния тим на Германия, а също по този начин на клубно равнище и за Кайзерслаутерн, Байерн Мюнхен, Интер и други тимове.

Бреме живееше със сегашната си партньорка Зузане Шефер и двамата си сина от предходната си жена Пилар.

В кариерата си като футболист Бреме е запомнен с това, че беше съвременен краен бранител, който не се опасява да се включва в офанзива, да центрира или стреля, и може да се похвали с добра ефикасност за краен бранител.

Освен победната дузпа на финала, той вкара и на полуфинала против Англия. Освен при извоюваната купа през 1990-а година, той играе на Мондиал 86 и на Световното в Съединени американски щати през 1994-а. Участва и Европейските шампионати през 1984, 1988 и 1992 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР