Авторът на единствения гол на финала на Световното първенство през

...
Авторът на единствения гол на финала на Световното първенство през
Коментари Харесай

Почина световният шампион от 1990 г. Андреас Бреме

Авторът на единствения гол на финала на Световното състезание през 1990 г. Андреас Бреме е умрял в миналата нощ на 63 години, заяви ДПА, цитирайки половинката му Сузане Шефер.

Той е получил сърдечен удар в съня си и е бил признат в незабавното поделение на клиника в Мюнхен - покрай жилището му, само че лекарите не са съумели да го спасят, оповестява вестник " Билд ".

Бреме, един от емблематичните играчи на поста ляв бранител в цялата история на футбола, осъществя от дузпа в 85-ата минута на финала на Мондиал `90 в Италия сред Германия и Аржентина. Така донесе трета международна купа за родината си.

Преди това вкара и една от дузпите на полуфинала с Англия - след 1:1 в постоянното време и продълженията. Всичко това стана под управлението на Франц Бекенбауер, който си отиде от този свят по-рано тази година.

В кариерата си Андреас Бреме записа 86 мача за националния тим на Германия, а на клубно ниво игра за " Кайзерслаутерн ", " Байерн " (Мюнхен), " Интер " (Милано) и други тимове.
 Андреас Бреме (вляво) като асистент на Джовани Трапатони в " Щутгарт ". Снимка АП/БТА
Той ще бъде запомнен като един от модерните крайни бранители на своето време. Често тръгваше в офанзива, центрираше, шутираше към вратата и може да се похвали с значително голове за защитник. Притежаваше добра техника и експедитивност.

Освен на Световното в Италия, игра на Мондиал `86 в Мексико и в Съединени американски щати през 1994 година, когато " маншафтът " бе детрониран от България на четвъртфинал. Анди (както го наричаха) Бреме взе участие и на Европейските шампионати през 1984-та, 1988-ма и 1992 година

След края на кариерата си работеше като старши треньор, помощник-треньор, също по този начин за Германския футболен съюз и като тв анализатор.

Бреме живееше с партньорката Сузане Шефер. Той имаше двама сина от предходната си жена Пилар.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР