Авторът на бестселъра Богат татко, беден татко Робърт Кийосаки има

...
Авторът на бестселъра Богат татко, беден татко Робърт Кийосаки има
Коментари Харесай

Авторът на бестселъра Богат татко, беден татко: имам дългове от над $1 милиард

Авторът на бестселъра " Богат баща, безпаричен баща " Робърт Кийосаки има задължения от над 1 милиард $. Това съобщи самият той по време на изявление в подкаст, наименуван " Disruptors ". Писателят на бестселъри за персонални финанси обаче не счита, че това е нещо неприятно.

" Ако аз банкрутирам, банката банкрутира ", разяснява Робърт Кийосаки в обява в Instagram от края на ноември. " Това не е мой проблем. " Дългът му е бил употребен за закупуване на активи, разяснява той във видеото. Той съпостави това с потреблението на дълг за закупуване на пасиви, като да вземем за пример неговите коли Ferrari или Rolls-Royce - разноски, които той е изплатил изцяло, съгласно думите му.

" Имам един милиард $ дълг, тъй като дългът е пари " , споделя Кийосаки по време на изявление за подкаста. Това е обвързвано със тактиката му за потребление на паричните доходи за закупуване на благородни метали като злато или сребро, за които Кийосаки твърди, че ще запазят цената си, до момента в който американският $ се колебае.

Кийосаки е една от най-известните персони в региона на персоналните финанси в страната. Неговата книга от 1997 година " Богат баща, безпаричен баща " се е продала допълнително от 40 милиона копия, написа MarketWatch.

В своите книги и обществени изяви Кийосаки приказва цената на " положителния дълг " за разлика от " неприятния дълг ".

Така нареченият добър дълг, както се изяснява той, се употребява за вложение в активи като недвижими парцели или бизнес - разноски, които " вкарват пари в джоба ви ".
 Робърт Кийосаки разкрива системата, която ви държи небогати и предсказва рухването на Съединени американски щати
Робърт Кийосаки разкрива системата, която ви държи небогати и предсказва рухването на Съединени американски щати

Всички империи постоянно имат своя край

От друга страна, " неприятният дълг " се употребява за финансиране на пасив - нещо, което ви коства пари всеки месец, като погашение на кола или нов тв приемник.

" Научен съм да употребявам дълга, с цел да забогатея, а доста хора употребяват дълга, с цел да обеднеят. "

В " Богат баща, безпаричен баща " Кийосаки оспорва концепцията, че високият приход е единственият път към благосъстоянието и акцентира преимуществата на предприемачеството, пресметнатото вдишване на риск и пасивния приход, получен от вложения.

Той предлага вложение в активи като благородни метали, биткойни и други активи.

През последните няколко години Кийосаки направи няколко предизвестия за идна пазарна рецесия. Съединените щати претърпяват " края на една империя ", която може да заплаши финансовата система, счита той.

Личната финансова империя на Кийосаки е обект на несъгласия. Неговата компания Rich Global LLC разгласи банкрут през 2012 година след правосъден спор. Той е беше обект на рецензии, че семинарите му не извършват обещанията да оказват помощ на присъстващите да изградят бизнес империя.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР