Авторът на Бабар“ Лоран дьо Брунхоф, който възроди популярната поредица

...
Авторът на Бабар“ Лоран дьо Брунхоф, който възроди популярната поредица
Коментари Харесай

Лоран дьо Брунхоф, наследникът на „Бабар“, който създаде глобална медийна империя, почина на 98

Авторът на „ Бабар “ Лоран дьо Брунхоф, който възроди известната поредност от книги с картинки на татко си за цар-слон и управлява възхода й до световен, мултимедиен франчайз, умря. Той беше на 98.

Де Брунхоф, роден в Париж, който се реалокира в Съединени американски щати през 80-те години на предишния век, умря в петък в дома си в Кий Уест, Флорида, откакто беше в приют в продължение на две седмици, съгласно вдовицата му, Филис Роуз.

Едва на 12 години, когато татко му, Жан дьо Брунхоф, умря от туберкулоза, Лоран беше възрастен, когато черпи от личните си способности на художник и повествовател и издава десетки книги за слон, който цари над Селестовил, измежду които " Бабар в цирка " и " Йога на Бабар за слонове ". Предпочиташе да употребява по-малко думи от татко си, само че илюстрациите му правилно имитираха нежния, въздържан жанр на Джийн.

„ Заедно татко и наследник са изтъкали един фиктивен свят, толкоз безпроблемен, че е съвсем невероятно да се открие къде е спря, а другият стартира “, написа авторката Ан С. Хаскел в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР