Авторът и пиар експерт Радослав Бимбалов написа коментар в профила

...
Авторът и пиар експерт Радослав Бимбалов написа коментар в профила
Коментари Харесай

Експерт: Забелязвам нова подправка в предизборната манджа – омразата

Авторът и пиар специалист Радослав Бимбалов написа коментар в профила си в обществената мрежа Фейсбук по отношение на течащата сега предизборна акция преди предварителния парламентарен избор на 2 април. Според него с лъжите към този момент сме привикнали, само че този път се вижда и нещо ново и това е омразата . Публикуваме разбора му без редакторска интервенция: 

„ Лъжите, които щедро се ръсят преди избори, ги облизваме дълго – прегладнели за вяра, освирепели за нещо хубаво в живота си. Тлъсти неистини са – дъвчем дълго, давим се с тях, само че гълтаме до момента в който не изчезнат. Така е замислено. Не са били изречени, щом са попаднали в киселините на стомасите ни.

Всичко това е толкоз познато, изживявано и повтарящо се, че няма за какво даже да го чоплим. Но в последно време от ден на ден виждам нова фалшификация в предизборната гозба и горчилката, която тя докарва вътре в нас, остава прекомерно дълго. Понякога вечно.

Омразата. Това естествено отровно биле, което пораства в най-тъмните ъгълчета на душата ни. Обичайно стои в сянката на другите ни недостатъци – крие се зад апатията, мързела, безразличието, егоизма или алчността ни. Омразата е малък, грозноват плевел. Страхлив.

Пред очите ни сега порочни политици събират живи индивиди в зомбирано пространство. Приучават ги да крещят ненавист в лицата на другите, слабите, другите, непознатите, неразбираемите им хора. Тези индивиди може би в никакъв случай няма да се върнат назад измежду нас.

Омразата в душата ни пораства там, с цел да трови най-много нас самите. Най-силно, въпреки и неосъзнато, ненавиждаме себе си. Собствената си уродливост, несръчност, уязвимост и крах в живота. Омразата към себе си е постепенно, трудно само че изцяло несъмнено самоубийство.

Жал ми е за мразещите, мъртви посред живота, хора. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР