Авторът е сътрудник на FTСингапур е пример за фискална предпазливост.

...
Авторът е сътрудник на FTСингапур е пример за фискална предпазливост.
Коментари Харесай

Сингапур има уроци за страните, които се тревожат за дълга

Авторът е помощник на FT

Сингапур е образец за фискална нерешителност. Той съвсем постоянно има бюджетен остатък и конституцията му на процедура не разрешава вземането на заеми за заплащане на настоящи разноски. И трите съществени организации за кредитен рейтинг й присъждат тройни рейтинги А, а МВФ прави оценка рисковете за държавния й дълг като ниски.

Но страната също по този начин има голямо съответствие на дълг към БВП – към 170 на цента До края на годината тя ще бъде третата най-задлъжняла нация на планетата. Има ли поучения от метода на страната към дълга? Ако е по този начин, те идват от разбирането по какъв начин е зародило.

Първо, паричният орган на Сингапур се намесва постоянно, с цел да предотврати повишаването на сингапурския $ по отношение на кошницата от валути, против които се ръководи, продавайки сингапурски $ за задгранична валута. Както и при Швейцария, резултатът е разрастващи се валутни запаси, доста повече от оценката на държавното управление за това, от което се нуждаят, с цел да поддържат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР