Авторът е изпълнителен директор на Aspen Security Forum и бивш

...
Авторът е изпълнителен директор на Aspen Security Forum и бивш
Коментари Харесай

САЩ и Европа се нуждаят от стратегия за геополитическата надпревара за AI

Авторът е изпълнителен шеф на Aspen Security Forum и някогашен чиновник на държавното управление на Съединени американски щати

Заглавията на вестниците постоянно възвестяват зашеметяващите пробиви на водещите гранични огромни езикови модели в региона на изкуствения разсъдък. Много по-малко обсъждано обаче е, че под тези достижения на технологиите се крият все по-големи „ обучителни писти “. Тези логаритми образоват върху солидни набори от данни. За да извършите това, са нужни хиляди скъпи усъвършенствани полупроводникови чипове и стряскащо количество електричество.

Растежът на фирмите за изкуствен интелект в Съединени американски щати и Обединеното кралство в последна сметка ще бъде стеснен от неналичието на задоволително изчислителна и електрическа мощ, която, в случай че не бъде поправена незабавно, може да ги принуди да локализират значими уреди и възможности в други страни. Това е на път да отприщи неистова световна борба за финансови дотации, както за най-модерните чипове, по този начин и изключително за евтина електрическа енергия.

Ге...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР