Автор, Ясен Дараков, BG-voice.comБойко Борисов изглежда ще остане в историята

...
Автор, Ясен Дараков, BG-voice.comБойко Борисов изглежда ще остане в историята
Коментари Харесай

Редакторът на BG-voice Ясен Дараков: Защо се опитват да ни убедят, че няма алтернатива?

Автор, Ясен Дараков, BG-voice.com

Бойко Борисов наподобява ще остане в историята като министър-председателя, управлявал най-дълго след 89-а, само че в никакъв случай не изкарал цялостен мандат. В последна сметка той постоянно пада под натиска на улицата, само че се връща като победител на избори. Винаги ми е било чудно по какъв начин е допустимо гласоподавателите да повтарят една и съща неточност по няколко пъти. Вероятно тъй като постоянно тези на власт се пробват да ни убедят, че няма по-добра опция. Кой ще ръководи след мен – Радев, Манолова, Нинова, риторично пита Борисов. В очите на множеството хора тези политици са компрометирани и в действителност не съставляват опция на модела „ Борисов “ – слепване на всички управляващи в страната – изпълнителна, законодателна, правосъдна, медийна – в едно, ръководено подмолно от остатъците на Държавна сигурност. Защото няма по какъв начин това да е опция – нито водачът на партията, издигнала Делян Пеевски за началник на ДАНС, нито техният президент, нито Манолова, която разгласи, че персонално го е предложила (макар и саркастично, а в този момент това пречи на опитите й да изпере предишното си). Но митингът против Борисов, Пеевски и Гешев не е в поддръжка на тези хора, които се пробват да яхнат националното неодобрение.

Довиждане, ще ви идваме на рандеву е един от по-оригиналните плакати, които се видяха пред постройките в така наречен триъгълник на властта. Но надали това в миналото ще се случи. Прокуратурата е завзета от същата тази безсрамна машина и служи единствено за бухалка по неуместни политици, предприемачи и към този момент публицисти. В един ден те пускат подслушани записи на Васил Божков, в които разисква по какъв начин поддържа митинга и по какъв начин давал пари на всякакви хора, и повдигат обвинявания за държавна измяна – все едно да искаш промяна на държавното управление, законите или пък пълномощията на някого е закононарушение в едно демократично общество. Но пък няколко дни по-рано не стартира следствие отново по думите на Божков, че е платил десетки милиони левове на премиера и финансовия му министър Владимир Горанов (когото на жълтите павета спрягат за правоприемник на Борисов). Така работи Гешефтатурата – изборно и по благосклонности.

 
Агентите на Гешев нахлуха в президенството, с цел да търсят доказателства против президентски консултант в явен опит да дискредитират Радев, който прави плахи опити да се опълчи на модела, нищо че е съветски, а това е толкоз близо до сърцето му. И повдигнаха обвиняване на съветника – дал на предприемач решение на съда, което не било излязло и даже не било подписано. А в действителност по-големият въпрос е – по какъв начин е допустимо това – неизлязло решение на съда да изтече, преди да стане притежание на цялото общество. Но Гешев надали ще тръгне да търси казуса в правосъдната власт, тъй като и тя е превзета от същия този кръг, издигнал го до най-висшия пост в прокуратурата. И задачата му не е нито ред, нито правораздаване, а единствено силово почистване на пътя за бизнес и политическите ползи на хунтата, която го е сложила на този пост.

Но този път наподобява, че надцениха търпението на народа. Хората са отвратени от тази мазна, гнусна и незаконна амалгама, просмукала се във всеки ъгъл на страната и обществото. С акцията на Христо Иванов край Догановите летни сараи се видя кого пазят държавните институции с парите на данъкоплатците и тази безочлива безочливост преля чашата. Сега е ред на Иванов и други непарламентарно показани партии да покажат своите хрумвания и да съумеят да убедят гласоподавателите, че си коства да се опитва нещо друго от тези, които повече от десетилетие гледаме да играят власт и съпротива. Защото опция има – и на Борисов, и на Нинова, и на производните им. Но най-много на Доган, Пеевски, Гешев и този модел, превзел страната.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР