АВТОР: Велислав Величков, lentata.comПрез последната седмица се случиха няколко абсурдни

...
АВТОР: Велислав Величков, lentata.comПрез последната седмица се случиха няколко абсурдни
Коментари Харесай

Докога толкова абсурди в нашата държава?!

АВТОР: Велислав Величков, lentata.com

През последната седмица се случиха няколко неуместни и показателни неща в територията, към момента наричана от нас страна:

Спря Търговският указател, който съдържа допустимо най - сензитивните данни на юридически и физически лица и се явява един от детайлите на националната сигурност, съобщава  lentata.com

Никой не пожела да даде някакво даже обикновено пояснение за какво по този начин стана, а злощастната шефка на Агенцията по вписвания, отговоряща за регистъра, искрено си призна, че не знае защо иде тирада и простичко съобщи: " Случват се такива неща ".

Ей по този начин към този момент се случват цяла седмица, а с цел да бъде гротеската още по - огромна персонално вицепремиер предложи страната, която очевидно не знае по кое време, какво и по какъв начин се случва, да сътвори нещо като " държавен електронен склад " на всички данни от всички регистри, та нима в случай че нещо по този начин отново се случи, да изчезне всичко едновременно.

Малко става като да назначиш куцо куче, което не ти е опазило дома, за надзирател на цялостен квартал!

На това място и при тази обстановка към този момент би трябвало да има най-малко три оставки, отпред с тази на министъра на правораздаването, а вместо това разбираме, че тези, които не знаят какво става, в този момент ще отстраняват казуса, без да знаят по какъв начин е зародил.

Комисията по финансов контрол /КФН/ безусловно проспа банкрута на една застрахователна компания / " Олимпик " /, като май това е най - дребното, което комфортно " пропусна " през последните пет години.

Хората с неуредени застраховки в този момент остава сами да се оправят сходно на тези наивни инвеститори в другия " държавен склад " - КТБ, който ювелирно гръмна като " Обирът на века " съгласно основния прокурор.

Отговорност, оставки, опит да се уредят последствията - никакъв намек даже за това.

Три деца се удавиха на неохраняем плаж край Дуранкулак, а други две ги завлече вълна от необезопасения вълнолом посред Варненското пристанище.

Слезли по стъпала до тетраподите в основата на вълнолома и оттова ги прибрала вълната непосредствено в Морето, точно на Богородица и празника на Варна?!

Нещо огради, обезопасяване, защита - НЕ, никой даже и не се е замислил.

На бреговата защита, пристанищна администрация и пожарната им лиши 15 часа време да открият телата - във Варна, на пристанището!?

В Дуранкулак пък нямало кой и това да направи!

Детският живот очевидно е без стойност, щом страната нищо не прави да го охранява /припомням, че това не е първият случай на този вълнолом/!

" Пари няма ", евентуално ще се каже.

Но пък големи пари се отделят за " прохода на морската столица ", зейнал като дълбока яма по средата на най - натоварената част от летния сезон посред града и образувал километрични опашки по пътя към автогарата, мол и летището, което е и излаз за главната столица.

Стогодишен транспортен съд още източва мазут в затворения вид залив на Созопол и нанася с години непоправими вреди на морската акватория там.

Правителството отново е ненадейно и се декларира, че последователно ще реши казуса...

Засега запушват с тапи дупките в кораба, от които изтича мазутът - 21 век, Европейски съюз!

За сметка на това пък държавното управление ще апелира решението на Върховен административен съд за пробутания като Коледно - новогодишен подарък към ЮЛЕН и компания План за ръководство на Пирин пред петчленен състав.

Тук, съгласно Министъра на околната среда и водите, потребност от екологична оценка и Оценка на въздействието върху околната среда няма, при все, че се променят главните индикатори и характерности на територията на народен естествен парк!

И поноже той въпреки всичко е изтъкнат еколог препрати за казуса с мазута в Созопол и сметищата в Елин Пелин към... къмпингуващите на " Корал ", които си играели на стражари и апаши със службите по непорочност на община Царево, като местели контейнерите за отпадък по плажа!?

Ако не беше трагично, щеше да е доста смешно.

Сега кажете ми това наподобява ли ви на страна, която пази правата и ползите на своите жители.

А в случай че не, то на какво ви наподобява?!

Важното е, че на Слънчев бряг към този момент е полутихо.

" Какаовият плаж " затвори за неопределен срок, а различен вицепремиер няма да му се наложи " да се хвърля под моста в Бургас и да става храна за рибките ".

Просто позабравеният шлагер ТИШИНА звучи на всички места към този момент - упорита, лепкава, тегава и мрачна тишина!

Луната също спи, а няКОЙ краде - фантазиите ви, парите ви, живота ви, а данните му към този момент не знаем даже дали са в регистъра!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР