Автор: Цветелина Янкова, Правен святНа 19 март 2019 г. с

...
Автор: Цветелина Янкова, Правен святНа 19 март 2019 г. с
Коментари Харесай

Адв. Пламен Шейтанов пред Правен свят: Корупцията е Конституцията на днешна България

Автор: Цветелина Янкова, " Правен свят "

На 19 март 2019 година с декрет на президента Румен Радев бе основан Стратегически съвет към президента. Един от неговите членове е юрист Владимир Шейтанов, добил известност като един от бранителите на българските медици по делото в Либия. Адвокат Шейтанов бе общителен да отговори на въпросите на " Правен свят ".

``
реклама

" Държавата ни е трагично безидейна. Тя се занимава с персонални асансьори, жилища на властниците, печалбарство, споразумяване на наши момчета и девойки на доходни места, асимилиране на едни пари от едни дотации, втълпяване на непознати биологично противоестествени идеологеми. Парламентът ни е с 8% утвърждение – това са съвсем депутатите и техните фамилии и родственици. Корупционните прояви скандализират над 60% от българското население и властта е безсилна да усъвършенства процентите. В същото време страната е изправена пред непредвидими геополитически промени, естествени катаклизми, интернационална неустойчивост, непрекъснато външно влияние и свиващ се народен суверенитет, пред демографска злополука, без кормчия, без посока, без стабилизатори, с отслабени съпротивителни сили, разединена, обезверена, с емигриращо младо и образовано население, без изчерпателен потенциал да осмисли тревожните международни процеси и трендове и приготви нацията за възможното им опустошително прекосяване през България ", сподели той.

 
" Задачата е историческа, а интелигенцията ни е обезкървена от 30-годишно приключване  на човешки капитал от страната. Някой би трябвало да сложи диагнозата, да предпише лечението и да завие кормилото в избавителната посока. Корупцията е загадка само и единствено за корумпираните. Това са единствените хора на земята, които не са чували за корупция. Никаква Европейска комисия и Държавен департамент не са в положение да ги убедят в противоположното. Често си задавам въпроса -  а каква изгода имат няколко неоправдателни присъди, когато икономическата база на обществото ражда непрестанно корупция. Това са белите дробове на това общество. То не може да съществува без нея. Корупцията е Конституцията на днешна България. Не може да се нарушава тази Конституция както от проверяващите, по този начин и от съда. Инак няма да са проверяващи и няма да е съд. Нужно ни е принципиално " друго ", съобщи още той.

Цялото изявление на адв. Шейтанов вижте в " Правен свят " ТУК!

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: