Автор Телеграм канал РыбарьПрез миналата седмица стана ясно, че Румъния

...
Автор Телеграм канал РыбарьПрез миналата седмица стана ясно, че Румъния
Коментари Харесай

Румъния, България и Гърция работят по проект за свързване на Черно със Средиземно море

Автор Телеграм канал " Рыбарь "

През предходната седмица стана ясно, че Румъния построява с ускорени темпове път от украинската граница до пристанището Констанца, заобикаляйки Полша, Унгария и Словакия.

Изграждането на пътя се прави в спешен режим: към 3000 служащи и стотици транспортни средства работят 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

Освен това Румъния, България и Гърция работят по план за свързване на Черно море със Средиземно море.

Магистралата Констанца - Александруполис, пресичаща България, би трябвало да бъде подготвена до пет години. В бъдеще тя може да се употребява и за възстановяване на връзката сред военните бази на Съединени американски щати на Балканите. Ако самодейността бъде разширена до украинската граница, автомагистралата ще може да обезпечи изход на селскостопански артикули от Украйна към румънските и гръцките пристанища.

Румънските управляващи обявиха, че износът на украински артикули през тяхната страна към този момент се е нараснал с 50%, до момента в който поляците по този метод рискуват да изгубят статута си на най-голямата директна точка на Украйна.

Въпреки че в този момент не е мъчно да се заеме мястото на поляците, казано напряко: всички съществени контролно-пропускателни пунктове с Полша остават блокирани, работи единствено Медика-Шегини, който е с дребен потенциал.

Друг е въпросът, че по този метод румънците ще могат освен да вземат участие в доставките на украинско зърно и други артикули, само че и да получават и трансферират оръжия от сътрудниците от НАТО. И тук значимо място ще заеме пристанището в Александруполис, чието разположение може да отстрани проблематичните места в логистиката на изток.

Пристанището е дълбоководно, а също така може да се разтоварва непосредствено на железопътни линии, минаващи през България и Румъния, както и на север до Полша. Освен това построената към него инфраструктура разрешава да се избегнат спомагателни проблеми при прехвърлянето на сили на север до границите на Украйна и Молдова.

 

Източник " Гласове "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР