Автор ОЛЯ АЛ АХМЕД Сибир отдавна се слави с шаманите си,

...
Автор ОЛЯ АЛ АХМЕД
Сибир отдавна се слави с шаманите си,
Коментари Харесай

Сибирските шамани чистят лошата карма с 10 правила СНИМКИ

Автор ОЛЯ АЛ АХМЕД

Сибир от дълго време се слави с шаманите си, които са способни на чудеса. За тях се носят митове, че могат да виждат бъдещето, да врачуват, да лекуват неизлечими заболявания, даже да се вселяват в други хора или животни.

Шаманизмът е нещо приблизително сред вяра, природознание и окултизъм. " Това е архаична техника на възторг и мистичност, магия и " вяра " в необятния смисъл на тази дума ", твърди Мирча Елиаде. Румънският културолог и мъдрец е създател на едно от най-подробните проучвания на шаманите. Те имат вяра, че забележимият свят се управлява и е обитаем с невидими сили или духове, които въздействат върху живота на хората.

" Този, който знае ". Такъв пък е смисълът на думата „ шаман “, която е взета от езика на сибирските евенки, наричани в предишното тунгуси. Това изяснява и престижа, на който се радвали шаманите измежду локалните хора даже и по време на руската власт.

Техните знания се предават от уста на уста, от преподавател към възпитаник. При тях няма молебствия или секрети бумаги. Няма и храмове. Обредите им са се провеждали на всички места и когато и да е на денонощието. Но единствено същинският шаман е имал силата да бъде проводник сред света на духовете и хората.

Сакралният център на шаманите е най-големият остров в езерото Байкал. Олхон (бурятите го назовават Ойхон арал) е дълъг 72 км и е необятен към 15 км. До него се стига с ферибот, само че през зимата колите минават и по замръзналия лед.

За разлика от гадателите и магьосниците, сибирските шамани най-вече се занимават с излекуване на заболявания, психологични разстройства, прогонване на зли духове от къщи и хора, усмиряване на неспокойни деца и добитък, с една дума - все положителни каузи. По време на тогавашните сражения са правили паметни обреди за победа и най-малък брой жертви. Талисманите, които давали на воините, ги предпазвали от вражеските копия и оръдия, а дамите им - от зли нашественици в домовете им.

Сега мнозина се обръщат към сибирските шамани с молба да им оказват помощ да се преборят с неприятната карма. За да се случи това, хората би трябвало да съблюдават 10 повели:

1. Помощ на нуждаещите се

2. Почитане и почитание към родителите и по-възрастните

3. Благотворителност

4. Приемане на посетители. Щедрото гостолюбие се награждава от небесата!

5. Чистоплътност

6. Съблюдаване на празниците

7. Изпълнение на дадените клетви и обещания

8. Грижовност и отговорност към домашните животни и любимци

9. Създаване на поколение. Това е най-великият подарък към света

10. Нравственост и морал

Сибирските шамани настояват, че в случай че съблюдаваме тези 10 правила, кармата ни ще се прочиства и с положителните каузи ще откупваме греховете си, които тежат освен на нас, само че и на седем генерации. Проблемът е, че работата става постепенно за човешките измерения. Едва след седмото потомство кармата се почиства. Така че, когато вършите несъмнено дело, имайте поради, че резултатът от него ще се отразява на линията на ориста на вашите пра-пра-пра… внуци. Нима желаете те да са зле? Не е толкоз мъчно да бъдем положителни, стига да го желаяме!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР