Автор на изненадващия ход на ГЕРБ партията да няма номинация

...
Автор на изненадващия ход на ГЕРБ партията да няма номинация
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Бойко блокирал избора на шеф на СОС



Автор на изненадващия ход на ГЕРБ партията да няма номинация за ръководител на Столичния общински съвет е водачът Бойко Борисов, споделиха пред Lupa.bg членове на СОС. Рано сутринта Борисов сюрпризирал своите хора, като ги уведомил никога да не издигат своя претендент. Това трябваше да е Георги Георгиев.

Това е повода за началник на СОС да се борят четирима - Борис Бонев от ПП-ДБ (Спаси София), Диана Тонова от  Българска социалистическа партия, Красимир Гълъбов от " Възраждане " и Пламен Данаилов от " ИТН ".

Играта на нерви се изострила още повече, когато станало ясно, че в ГЕРБ са получили заповед да не вземат участие и в гласуването.

Общинарите от " Синя София " и Вътрешна македонска революционна организация пък пуснали невалидни бюлетини. „ Тези няколко хода доведоха до патова обстановка, по тази причина ръководител на общинския съвет още няма и мъчно ще се избере ”, обясниха пред Lupa.bg присъствали на съвещанието. 

В последна сметка при първото гласоподаване никой от претендентите не събра нужната поддръжка от 31 гласа. На балотаж съветниците би трябвало да изберат сред кандидатурите на Борис Бонев от „ Спаси София ” и Диана Тонова от Българска социалистическа партия.

В тази обстановка обаче никой не е наясно кого ще избере да поддържа ГЕРБ.

„ Най-вероятно Бойко Борисов въпреки всичко ще прати гласовете на своите съветници в интерес на Бонев – тъй като надали ще направи Тонова от Българска социалистическа партия началник на СОС – само че на избрана цена. Каква е тя, занапред ще разберем ”,

разясниха наши хора в общината. Lupa.bg разполага и с съответните резултати от надцакването в Столичния общински съвет през днешния ден: 

На първото гласоподаване: 

Гласували - 47

Борис Бонев - 23

Диана Тонова - 9

Красимир Гълъбов - 8

Пламен Данаилов - 3

Невалидни бюлетини - 3

На балотажа сред Борис Бонев и Диана Тонова:

Гласували - 44

Борис Бонев - 23

Диана Тонова - 9

Невалидни бюлетини - 12 

Невалидни бюлетини на балотажа пуснали от " Възраждане ", Вътрешна македонска революционна организация и " Синя София ", а към негласуващите от ГЕРБ се включили и Има Такъв Народ. Развръзката на интригата в Столичния общински съвет се чака да стане ясна идващия понеделник, когато е планувано идващото съвещание на СОС. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР