Автор: Кеворк КеворкянПрезидентът Радев отиде в Парламента - и оттам

...
Автор: Кеворк КеворкянПрезидентът Радев отиде в Парламента - и оттам
Коментари Харесай

Кеворк Кеворкян: Как Радев разделя

Автор: Кеворк Кеворкян

Президентът Радев отиде в Парламента - и оттова да нервира ръководещите, не му стига, че го прави при всеки мотив, даже и от Шипка.

Това не е мъчно, тъй като те пък се нервират от всичко, станали са доста докачливи, особено за рецензиите на Радев – другояче са си чувствителни като гьон, в случай че става дума за тегобите на Народа.

 

След речта на Радев пропагандата на ГЕРБ запя на един глас: „ Радев разделя нацията “, „ Прекарва разграничителни линии “, от този вид.

Струва си да обърнем внимание на тази мантра – по какъв начин тъкмо става въпросното транжиране, на какъв брой елементи го разделят клетия Народец.

Бойко и два джипа да кара по едно и също време, отново няма да се оправи - имам поради, с наивността на някои хора себе си.

Например, неуместно е да дуднеш, че някой „ разделя “, прекарва „ разграничителна линия “ – само че да не си правиш труда да уточниш, какво, в действителност, разделя тази линия.

Богати от небогати?
Сити от гладни?
Хора, които си фантазират, че се реят в Рая – от ония, които вечно са затънали в Блатото?

Или просто ни разделя: Нас – от Него.
А ние няма да го понасяме, даже да му отрежат езика.

 

Какво извлича на показ от тягостният ни живот въпросното „ разделяне “? Замерят ни в лицето с него – и чувствено/екстазно се отдават на свадата с съперника си, нищо повече. В сходно положение не са им нужни никакви причини.

 

Да предположим, че става дума за „ разделяне “ сред богати и небогати - това прави ли работа на критиците на Радев? Едва ли.
Да оставим встрани крупните чорбаджии, с изключение на тях има и известно количество търпимо заможни хора - само че какъв брой са те спрямо чудовищното болшинство от безспорни сиромаси, които оцеляват в напряко скотски условия?

 

Когато новата мадам Юнкяр не вижда тия хора, това значи ли, че тя е по-заплесната даже от предшественика си?
Щяхме да се обнадеждим, в случай че беше отчела българските клетници и кажеше две свестни думи за тях, да вземем за пример: „ Европа ви вижда, няма да ви изоставим “ – някоя неистина от този жанр, все е нещо.
Иначе излиза, че тя не знае, че ние сме страната на бедняците, че с нас избърсват Дъното.

 

Това е явно – за какво се дразните тогава, когато някой ви го припомня? Опитайте се по някакъв метод да измененията калпавия ни общ живот.
Няма да е по никакъв начин елементарно да се случи това - и виновността не е единствено на днешните управници.

Пристъпиха с неверния крайник още 1990-та година - и по този начин си маршируват и до момента със сакатия крайник.

 

Да приказваш за „ разграничителна линия “ е свръх нетактично, тъй като е явно, че тя разделя най-много едно малцинство от донейде задоволени хора от едно голямо болшинство, за което Животът е наказване.

 

За да не сметне някой екзалтант, че това е пресилено, дано се опита да поживее с 150 лв. на месец, с 200 лв., даже с 300 лв.. Ще бъде нечовечен опит.

 

Такъв опит би трябвало да създадат чудесните продуценти/Търсачи Иван и Андрей във „ Фермата “.

Следващият им сезон може да се назовава „ Оцеляване “. Възрастни хора, преживящи с 120-150 лв. месечно, да покажат устойчивостта си пред камерите. Това ще бъде необикновено удостоверение за Историята.

Те ще оцелеят, несъмнено, тъй като са калени от десетилетия недостиг, не са преструванковци като някои новонапъпили звездички.
Вероятно и те се учудват на магията на своето оцеляване. Опитайте от вкусотиите на техния живот - и сетне говорете за разграничителни линии.

Като си платиш тока и отоплението, ти остават 3-4 лв. на ден за храна –да живеят безбройните кулинарни излъчвания! – и за някое и друго лекарство, в случай че се домогнеш до него, тъй като нямаш пари да отидеш до града.

Ако пък, въпреки всичко, стигнеш до там, в значително случаи ще завариш една изтърбушена от недостиг болница.

 

Да се върнем в окопите към „ разграничителната линия “.
Тя има ли отношение към ромите, включва ли ги някак?
Впрочем, какъв брой са към този момент те – 300 хиляди или три пъти повече, някой знае ли въобще.

Непрекъснато се самозаплашваме, че демографската рецесия ще ни погълне.

До къде е стигнало това Поглъщане?
Ето ви още една „ разграничителна линия “.

И какво, в действителност, разделят край „ линията “?
Лафовете/Химерите на новия Юнкяр - или действителния живот?
Имат ли очи въобще за действителния живот?

 

Откъм бедняците пък „ линията “ сигурно наподобява като бездънен трап, цялостен с вода, който пази Сектата.

Дариткова, която размени Цветанов в Парламента, умерено си приказва за „ делене на нацията “.
И е занаятчия на касапския комизъм: Йотова трябвало да учи Радев на политика, ехе, какъв брой сме остроумни ние, огромните политици.

Г-жа Д., която е станала някакъв фактор сред две примигвания на ББ - обаче се подиграва на Радев, който стана президент по волята на 2 милиона души, а пък ГЕРБ към този момент има към един милион гласа – поради това ли приказват за „ линия “?

 

Така видяно, тя не разделя Народа, а разделя/отхвърля един от различен Сектата и Радев, на следващия ден и „ неговите “ от Българска социалистическа партия ще престанат да го припознават, към този момент към момента се пробват да приватизират триумфа му.

В тази омраза - поради думи - Народът не го употребяват даже като заслон. Той е без значение.

 

Във всяка борба би трябвало да има разсъдък. От двете страни на „ разграничителната линия “ също би трябвало да се демонстрира разсъдък – още по-добре, в случай че това е Разумът на Сърцето.

Опровергавайте с обстоятелства съперника си, кажете: „ Ние обогатихме една дребна част от народа, другите да чакат! “
Ще чакат, какви ще ги дъвчат.

 

Една друга кака, която заслужава някой да напише книгата „ Необикновените завършения на една минувачка в политиката “, няма да миряса, до момента в който не провокира някоя война.
ББ не би трябвало да не помни, че тя е от котилото на Плевнелиев, а това значи безконтролно говорене, доведено до съвършенство.

Преди седмица с лекотата на безумец сътвори рецесия с Русия поради една нищо и никаква галерия.

Дълго, откакто никой няма да си спомня за тази персона, ще сърбаме горчивата запарка, приготвена от нея.

 

Наскоро Захариева се хвалеше, че 16 хиляди души се върнали от чужбина - не сподели обаче, прибрали ли са ги от своята страна на разграничителната линия или са ги пратили в лагера на бедняците.
Хвалете се, когато върнете двата милиона наши бежанци.

 

Да създадем една елементарна сметка, какви сили има край „ линията “: оттук се е настанила Сектата, дано притурим към нея и администрацията на всички равнища – общо, да кажем, някъде към 500 хиляди души, по този индикатор сме рекордьори в Европейски Съюз. Рекорди от Дъното.

 

А какво има от другата страна на „ линията “: два милиона бежанци - не ги наричайте имигранти, те избягаха поради некадърността на Бандата Преходници/Сектанти; прибавете към тях един милион и 650 хиляди души, които някак оцеляват под границата на бедността;
ами ромите, които никой не ги брои - няма страна, в която най-маргиналната част от популацията да е изцяло захвърлена, тъй като не знаят какво да я правят;
ами другите сиромаси със „ междинните “ заплати…

 

От коя страна на „ линията “ е голямата част от Народа, това гледайте.

Какъв Радев, по дяволите, той ви е необходим, с цел да се концентрирайте върху него и да забравите другото.

Нужен, само че неуместен, изключително съпоставен с Плевнелиев.
Него пък някои медии непрестанно го „ пласират “, колкото и да е невероятно да продадеш стока с изминал период.

Започвам даже да мисля, че го вършат, с цел да подсещат публиката за Радев.

 

Същият резултат се получава и когато говорите за някакви „ линии “или за „ отцепване “ – хората не са толкоз изветрели, че да не си спомнят апелите от „ това “ време - всички да се „ обединят “ към една партия/идея.

 

Те се надяват на друго: животът им да не е зависим в такава степен на неразумното каканижене, на несмисленото обговаряне даже на най-драматични събития.

Те се случват на всички места по света, само че отношението тук към тях просто е нечовешко.

Ето, и епилогът на касапницата край Своге: компанията, която е строила пътя-убиец, го ремонтира – и се оказва, че и ремонтът е фалшив.
Изплюват ви се върху лицето - а са от вашата страна на „ линията “.

Как ми се ще, някой най-накрая да намерения за клетия Народец, или най-малкото да спомене тегобите му;

да проникне при него оттатък „ разграничителната линия “.
Дори да си признае, че не може нищо изключително да направи за него, ще бъде запомнен от Историята.

 

„ Не мога да направя нищо повече за вас, част съм/сме от един неуспех - на света,на Европа, на хуманността… “.
Ако някой изрече тия думи, всичко ще му бъде простено.

Съчувствието е будно обаче единствено при клетниците от Дъното.

Кой да ги каже тия думи? Те са заети да обрисуват „ разграничителни линии “. Провиждат им се фронтови траншеи, подготвени са сами да ги копаят – те да останат на завет оттук, а Народът, зарязан на Бурите – отвъд.

Оттатък – в мрачината на клетия си животец.

 

Впрочем, от коя страна на „ линията “ е лъжата?

И какъв мотив имате против бедността, кой я сътвори?
Ако мълчите, ще се присъедините към „ интелектуалните “ бандюги, които старателно фалшифицират Прехода – а той, откъдето и да го погледнеш, е Времето на Преиначаванията.

 

Как ще извъртите да вземем за пример, обстоятелството, че през днешния ден сме най-славните сиромаси на Европа - и това ли се дължи на съветския ботуш?
Или на тези Случайници, които трансфораха Прехода в Ерата на Налудността?

 

Имаме и някои дребни утешения, въпреки всичко.
В Историята на последните три десетилетия сигурно ще оцелеят думите на Нейчо Неев: „ Егати страната, на която аз съм вицепремиер! “
Целият Преход ще се побере в тази мрачна, само че и почтена констатация.

Егати линиите, егати фантазиите, егати подправените свади.
Егати търбусите…

***
УТОЧНЕНИЕ
Уважаеми другари, ТОВА е моята страница – всички други страници, блогове и прочие, които употребяват името ми или мои снимки, нямат нищо общо с мен.
***

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР