Автор Иржи Пароубек, iDNES.czПреди всички избори се говори за това

...
Автор Иржи Пароубек, iDNES.czПреди всички избори се говори за това
Коментари Харесай

Три въпроса за евроизборите: Зелената сделка, мигрантите и Украйна

Автор Иржи Пароубек, iDNES.cz

Преди всички избори се приказва за това какъв брой основни са те. Тези за Европейски парламент през 2024-та година би трябвало да решат като цяло три съществени въпроса.

1. Ще продължи ли така наречен „ зелена договорка ” в сегашната си форма, която унищожава чешката национална стопанска система?
2. Ще продължи ли войната в Украйна и следствията от нея - енергийната и суровинна рецесия, водеща до огромния растеж на цените, до безкрайна инфлация, която понижава виталния стандарт на болшинството от хората?
3. Ще продължи ли всеобщият прилив на мигранти, застрашаващи обществената система, свободата на изложение и изповедание, както и сигурността на страните в Европейски Съюз?

Отгововорите на тези три въпроса фундаментално ще решат ориста на Европа за идващите няколко генерации.
Досегашната политика нанесе към този момент доста вреди, не всички от които могат елементарно да бъдат отстранени. Това, което се назовава „ зелена договорка ”, не е нищо друго с изключение на голяма вълна на деиндустриализация на страните в Европейски Съюз. От икономическа позиция става въпрос за обедняване, загуба на пазари и въздействие. Ръка за ръка с тези процеси скача и равнището на икономическа взаимозависимост. Благочестивите приказки за избавяне на климата са единствено агитация. Забраната на моторите с вътрешно горене, търговията с нездравословни излъчвания и отхвърли от въглищата не е нищо друго с изключение на изсветляване на бизнесите на шепа определени, за което ще платим всички ние, които напълно действително ще обеднеем.

На планетата и нейния климат това въобще няма да повлияе, дори в противен случай, има риск от увеличение на парниковите газове.
Достатъчно е да погледнем по-комплексно анализите по тематиката. Изработката, транспорта и унищожаването на електрическите автомобили ще провокира на практика същото количество парникови газове като индустриалния цикъл на елементарните коли.


До този извод стигаме и когато съпоставяме следствията от горенето на локални въглища с използването на втечнения шистов газ, който би трябвало да бъде пренасян с танкери през половината планета. Фотоволтаичните панели би трябвало да бъдат направени някъде в Китай, по-късно да бъдат пренесени през половината свят, да се конфигурират и в следствие да бъдат унищожени, когато се изхабят. При нашия климатичен пояс тяхната успеваемост ще бъде едвам няколко %. Когато сумираме целия цикъл от направа, превоз, поддръжка и разпродажба, какъв брой парникови газове тъкмо ще ни коства един безоблачен мегават? Нищо не е толкоз просто и еднопосочно, колкото се пробват да ни внушат.

Истината е, че когато европейците доста обеднеят, когато трагично се утежни житейският им стандарт, на глава от популацията ще се създават и по-малко парникови газове. Понижената консумация на европейския жител обаче ще бъде обезщетена и надмината от рисковия популационен растеж в редица страни от Африка и Азия. Колкото повече хора, толкоз повече излъчвания, толкоз повече парникови газове. Толкова повече боклуци, толкоз по-големи емигрантски талази.


Чак е неуместно по какъв начин актуалните европейски елити провокират беднотия и крах на своя континент и в същото време директно или непряко подкрепят демографската детонация в други елементи на света. Та какво друго е точно продоволствената, здравна и друга помощ, която обилно предоставяме, без ясни условия за надзор над раждаемостта.

Разбира се, че всичко това европейските елити ще опаковат в красиви изречения за здравето на планетата и всеобхватната човечност, само че действителността е друга. Като елементарни жители имаме дребен късмет да спрем този крах. Времето за това понижава.

Най-съществената опция са точно изборите за Европейски парламент през 2024-та година. Ако новият европейски парламент отхвърли възбраната за направа на коли с вътрешно горене, приключи търговията със неразрешени излъчвания и накара Украйна да одобри действителността каквато е през днешния ден. Ако се затвори външната граница на Европейски Съюз за незаконни мигранти, то ние и нашите деца ще имаме шанса да забележим, че Европейски Съюз няма да се трансформира в една незначителна, бедна, мръсна част от света.

Източник paroubek.blog.idnes.cz

Превод за " Гласове " от чешки Юлия Ал-Хаким

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР