Автор: Ганчо Каменарски, Епицентър. Следвайте Гласове в Допускам, че заглавието

...
Автор: Ганчо Каменарски, Епицентър. Следвайте Гласове в Допускам, че заглавието
Коментари Харесай

Не съм джендър, но това не ме притеснява

Автор: Ганчо Каменарски, " Епицентър ". Следвайте " Гласове " в
Допускам, че заглавието може да провокира най-малко неразбиране. Това е нищо. Лошо ще е, в случай че след 10-20 години поради него стартира прокурорско следствие с членове и алинеи за ефикасна присъда. Нещата като че ли към този момент леко клонят в тази посока.

В самия завършек на миналата година се натъкнах на забавна публикация* в английското издание Spiked от прочут адвокат**. Интригата е, че норвежката полиция почнала следствие против режисьорката Тоние Джевджон по съмнение в трансфобия. Поводът е нейно изказване от октомври в обществените мрежи, че транссексуалните мъже не могат да бъдат лесбийки. Сега я заплашва затвор.

Публикацията

" Новият изпълнителен шеф на Twitter Илон Мъск отблокира доста сметки и облекчи разпоредбите за модериране на наличието. Но даже на фона на либерализирането на тези правила, тези, които показват „ неправилна “ позиция в обществените мрежи, не престават да бъдат затваряни по света.

В отговор на потребителка, която разказва себе си като „ майка лесбийка “, лесбийката Джевджон написала: „ Един мъж не може да бъде лесбийка, нито може да забременее. Мъжете са мъже, без значение от половите култове. “

Заради това изявление в този момент тя е разследвана по обвиняване за " втълпяване на ненавист " и може да влезе в пандиза за три години.

Джевджон ще бъде съдена за " тирада на омразата ", " закани " и " обиди " въз основа на избрани критерии като религиозни убеждения, полова еднаквост или себеизразяване. Излишно е да споделям, че " обидата " е в очите на наблюдаващия. Нормалното за един е нелепост за различен, законите за речта на омразата, учредени на нечии недоволства, могат да бъдат употребявани за криминализиране съвсем на всичко.

 

Защо норвежката полиция стартира следствие против режисьорката Тоние Джевджон по съмнение в трансфобия?

За страдание казусът на Джевджон не е изолиран. От известно време отношението към свободата на словото е допустимо най-сурово. Тази година инцидентно бях част от група юристи, които защитаваха финландския политик Гейви Рясянен, който се оказа в сходна позиция като Джевджон. През 2019 година той разгласява туит с въпрос дали църквата би трябвало да спонсорира локален гей церемониал, съпроводен от изображение на откъс от Библията. Заради скептицизма си към актуалното ЛГБТ християнство, на него му бяха отправени три обвинявания за „ тирада на омразата “, които носят две години затвор. По подигравка на ориста тези обвинявания попадат в раздела „ военни закононарушения и закононарушения против човечеството “ на финландския углавен кодекс.

През март тази година (2022) се организира развой, на който Рясянен беше оневинен по всички обвинявания. Но финландският прокурор, явно, въпреки всичко е решил да накаже туита и е обжалвал присъдата. Рясянен още веднъж ще се яви пред съда идната (2023) година.

Истории като тези, случили се с Джевджон и Рясянен, са типични за скандинавските страни. Миналата година Европейската комисия изрази желанието си да разгласи ксенофобските изявления за „ общоевропейско закононарушение “ и те ще бъдат наедно с изключително тежките закононарушения, в това число трафик на хора и тероризъм.

Тежестта на последствията от словесните закононарушения е друга в другите страни. Независимо от смъртното наказване - гибел или затвор - би трябвало да разберете: цензурата си е цензура. Западът осъжда законите за богохулството в развиващия се свят, като в същото време с наслада постанова личните си богохулни всемирски кодекси посредством закони за речта на омразата. Погрешно е да се приканва за затваряне на жители в по-малко свободните региони на света и в това време в личната ни страна, да се прави същото с тези, които имат „ неправилни “ отзиви.

За страдание държавното управление на Обединеното кралство наподобява има желание да ограничи свободата на изложение. Приетият през април 2022 година „ Закон за полицията, закононарушенията, наказванията и съдилищата ” мощно лимитира правото на митинг. А небрежно измененият законопроект за публичния ред ще криминализира даже тихата молитва на улицата. Предишните издания на законопроекта за сигурността в интернет трябваше да забранят „ законната, само че нездравословна “ тирада – за благополучие тази нелепа концепция беше изоставена. Въпреки това усъвършенстваната версия на законопроекта, която в този момент минава през Народното събрание, към момента съставлява забележителна опасност за нашите свободи. Предложената възбрана за по този начин наречената транс-конверсионна терапия за благополучие беше отстранена, само че може да бъде възобновена в бъдеще. Това на процедура ще трансформира в нарушители практикуващи лекари, които разискват проблемите на полова еднаквост при децата. Като цяло работата на цензорите от Уайтхол през миналата година беше повече от задоволителна. "

Мнението

Отдавна ме изтезава подозрението, че „ белите нощи ” не се отразяват добре на скандинавците (в съответния случай норвежци и финландци). Ако това е правилно, няма сериозен проблем, тъй като той визира локално севера на Европа. В противоположен случай обаче би трябвало да приема неприятната догадка, че „ другите ” към този момент са заели основни позиции в някои страни и желаят да ни образуват по собствен облик и сходство.

Читателят може да запита: „ Какво ме интересува всичко това? Какво ме визира? ” Изненадата обаче може да пристигна от Брюксел и то изненадващо по съкратената процедура. Хайде да караме по ред.

Какъв е крайният смисъл от съществуването на човечеството като цяло? Никакъв! А генетично вградената самоцел е животът просто да се самовъзпроизвежда. Всяка форма на живот, която не може или не желае да остави свое продължение, от естествена позиция е дефектна. Включително и при хората. Това може да се дефинира като главен закон в живата природа. Неговото нарушение е причина да изчезнат многочислени скотски типове на Земята

Наистина човечеството може би е на път да пренасели Земята, ресурсите на земните глъбини се изчерпват, а климатичните проблеми не вещаят нищо положително. Затова е обикновено да въведем рационални и хуманни ограничения за въздействие върху човешкото възпроизводство.

Няма да се стопираме на Малтус. Неотдавна обаче организацията за проучване на публичното мнение Тоluna оповести, че до 2100 година „ земляните ” би трябвало да се „ редуцираме ” до 4,5 млрд души. Как да стане? Впрочем до тогава роботизацията би трябвало да измести хората освен в практическата им активност, а биороботите с изкуствен интелект да бъдат сътрудници на хората във всичко. Милиони хора ще станат непотребни.

Как да станем 4,5 млрд? И кой да го извърши? Ако към този момент съществува някакъв прототип на международно държавно управление в „ сянка ”, то може да е единствено в Съединени американски щати, тъй като за задачата са нужни доста пари. А се знае те къде са. От своя страна Щатите не могат дейно да се месят в интимния живот на африканците – основния развъдник за умножаване броя на хората. Лостовете за влияние върху своенравния Изток също не са доста. И какво остава? – Ами Европа и избор на съответна тактика.

Ако някой априорно и безусловно поддържа всички решения на Европарламента, аз не съм негов почитател. И имам съответни претекстове за песимизъм. Европейски Съюз в избрана степен се държи като всекидневен щат на Съединени американски щати. А Вашингтон ще ни пожертва, в случай че неговите ползи го изискват. Пренаселването на планетата заплашва и Щатите.

Българите добре се опънахме за Истанбулската спогодба. Ами в случай че Европейската комисия изненадващо включи в някой собствен правилник казуса, съпроводен с умопомрачителни интерпретации и строги императивни правила? Мечката като играе в двора на комшиите в Скандинавието, може да прескочи и при нас. Това е задоволителен мотив тогава с гръм и тропот да напуснем Европейски Съюз поради посегателство на нашата национална еднаквост, само че няма ли да ни наложат някакъв „ проект Б ”?

Все още за България единственият мотив, в случай че не за паника, то най-малко за размисъл, е до каква степен активността на ЛГБТ обществата у нас работят в границите на законите и какви интернационалните контакти поддържат.

Ежегодните техни дефилета в София към този момент единствено разнообразяват живота на столичани. Участниците в тях съставляват същински микс от претекстове и аргументи: просрочен пубертет търси изява и самопризнание за тъждество, изтребване на комплекси за непълноценност, предизвикателство и даже самобитен протест по отношение на обществото... Тези дефилета са все едно хетеросексуалните мъже да се разделят по критерия дали избират русокоски или брюнетки, като вземат участие в обособени шествия. Не го вършим, тъй като сме с искания за естествени хора, за които думата „ интимно ” има стойност.

*When did it become a crime to say ‘men can’t be lesbians’?
A Norwegian filmmaker could face three years in jail for telling the truth about biological sex.

**Пол Коулман е английски юрист и изпълнителен шеф на ADF International, организация, отдадена на отбраната на човешката независимост на религията. Автор е на книгата " Разрешено от цензурата ".
 

Източник: " Епицентър "
 

 
 
04 Яну 20235003 Яну 2023335103 Яну 2023397331 Дек 2022470829 Дек 2022403928 Дек 20221263Коментарирукола Z03 Яну 2023 18:22ч.
Нищо де, ще продължаваме до момента в който се избиеме взаимно... още преди години, когато швейцарците си не разрешиха да усещат с референдум, разбрах, че конят е отишъл у ряката!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Викт03 Яну 2023 18:23ч.
Виц: -Тате, кой е Батман? -Това е един чичко, дето нощем излиза със смешни облекла, с цел да прави положително на хората. - А-хаа, като комшията чичо Мони ли? - НЕ! Мони е елементарен педер4ст!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Уточнение03 Яну 2023 18:23ч.
Случаят с норвежката е надалеч по-заплетен. Тя е доста по-известна като ЛГБТ-и-т.н. деятел в сравнение с като режисьор или, както е съвременно да се споделя, образен актьор (досега е сътворила май единствено един късометражен филм и то на Л.-тематика). С други думи, тя е същинска лесбийка, която е оспорила правото на мъж, оперативно трансформирал се в " жена ", да се самообяви за лесбийка и то майка. Съдят лесбийката, че не приема трансджендър дами да се считат за лесбийки. Ако нищо не разбирате, не сте сами.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Не съм джендър, само че това не ме притеснява03 Яну 2023 18:26ч.
А би трябвало. Изключително нагли същества. Паразити, не възпроизвеждащи се, а необичайно, какъв брой бързо се множат. Напастта на нашия век! Доста добра публикация.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z03 Яну 2023 18:37ч.
Те са почтени хора с психологични проблеми или неориентирани деца, които биват скопявани от дребни... нито джендърите са някаква заплаха, нито педалите, само тези, които се възползват от тях.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Срамувам се03 Яну 2023 19:44ч.
Защо не ги признаем тогава за психологично заболели? Или е ОК да внушаваме на шизофреника, че това, което си мисли, е неговата истина, и няма потребност да си пие хапчетата?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z03 Яну 2023 21:26ч.
Те бяха в рубрика заболели, само че СЗО ги изкара от там... шизофренията е друго заболяване. Между другото, педерастията е лечима в ранна възраст, за всичко са отговорни тези гадни хормони, които се настройват през пубертета. Точно и по тази причина са се захванали с децата, тъй като към момента не са осъзнати. Самоубийствата при хора със заменен пол са в горната граница... не е елементарно да си износен окончателно и трагичен. Затова би трябвало да си пазим децата от мазните ръчички на технократите
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР