Автор: Azernews.az Италианската компания Snam официално стартира своя експеримент за

...
Автор: Azernews.az Италианската компания Snam официално стартира своя експеримент за
Коментари Харесай

Snam въвежда смес от 5% водород и природен газ в италианската газопреносна мрежа


Автор: Azernews.az

Италианската компания Snam публично започва своя опит за въвеждане на 5-процентна примес от водород и природен газ в италианската газопреносна мрежа, съобщи Trend, цитирайки Snam.

Експериментът, първият по рода си в Европа, се организира в Contursi Terme, в провинция Salerno, в Южна Италия, и включва снабдяването с H2NG (смес от водород и газ) на две индустриални компании в региона: фабрика за тестени произведения и компания за бутилиране на минерална вода, написа в известието на Snam.

Главният изпълнителен шеф на Snam, Марко Алвера, сподели, че първото за Европа впръскване в преносната мрежа на водород, която непосредствено доставя на промишлени клиенти, придвижва Snam и Италия в бъдещето на чистата сила.

„ Възстановимите газове като зеления водород и биометан след 2050 година ще играят централна роля в декарбонизирания енергиен микс, дружно с обичайните възобновими източници. Водородът ще става все по-голям в тактиката на Snam и ние имаме умения и технологии, с цел да станем водачи в този бранш. Чувствахме се принудени да стартираме този новаторски план в Южна Италия и Campania заради нашата мощна връзка с региона”, добави той.

Snam е водеща компания в Европа за комунални газови услуги. Тя построява и ръководи устойчива и софтуерно напреднала инфраструктура, която подсигурява енергийна сигурност за повече от 75 години. Snam оперира в Италия и посредством дъщерни сдружения, Австрия (TAG и GCA), Франция (Teréga) и Обединеното кралство (Interconnector UK). Тя е един от главните акционери на TAP (Trans Adriatic Pipeline) и е най-ангажираната компания в планове за основаване на Енергиен съюз.

Статията е оповестена в CBBSS INFOLETTER ON OIL AND GAS E&P 2019
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР