Автор: Александър Коваленко/ превод: Бесарабски фронт/ източник: zloyodessit Докато руската пропаганда

...
Автор: Александър Коваленко/ превод: Бесарабски фронт/ източник: zloyodessit
Докато руската пропаганда
Коментари Харесай

Китай мощно атакува Русия

Автор: Александър Коваленко/ превод: " Бесарабски фронт " / източник: zloyodessit

Докато съветската агитация изскача от гащите си, с цел да разправя, че Русия и Китай са сакрални братя и тандемът на века, КНР подхваща огромна хакерска офанзива и прави шпионска активност против съветски компании и държавни структури към този момент дълго време.

При това, това никога не са изказвания на някакви русофоби, които могат да леят нечистотия върху „ кристално чистите “ връзки сред Руската федерация и КНР, - не. Китай беше заловен в огромна хакерска атака и шпионаж от Kaspersky Lab. По този метод, съгласно KL, китайската държавна (и това е значимо да се подчертае) хакерска група TA428 е направила огромна офанзива против военно-промишления комплекс на Руската федерация.

Като главен хакерски инструмент е употребен PortDoor. От януари 2022 година китайският TA428 шпионира съветски министерства и ведомства, проучвателен институти, държавни организации на Руската федерация и предприятия от военно-промишления комплекс. Забележително е, че китайските хакери са правили активността си в продължение на няколко месеца и, затова, можете единствено да си визиите до какъв брой секретна информация са получили достъп.

Всъщност описът на това, което беше хакнато и кого китайските „ братя “ са шпионирали месеци надред, мисля, че скоро ще се появи в отворени източници, само че това към този момент не е толкоз значимо. Важното е, че Китай, възползвайки се от уязвимостта на Русия, ѝ нанесе това, което съветската агитация обича да назовава „ удар в гърба “.

За първи път ли е обаче?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР