Автопилотът на Tesla може да бъде заблудена да работи без

...
Автопилотът на Tesla може да бъде заблудена да работи без
Коментари Харесай

Автопилотът на Tesla се заблуждава и работи без водач на шофьорското място

Автопилотът на Tesla може да бъде заблудена да работи без лидер на шофьорското място. Това откри авторитетното потребителско списание Consumer Reports.

Инженери от изданието са тествали дали фактически системата за надзор на транспортното средство на Model Y. Експериментът открива, че тя може да бъде „ елементарно излъгана “, написа „ Би Би Си “.

Няколко дни по-рано злополука с автомобил на Tesla с включен автопилот лиши живота на двама души в американския щат Тексас. Тогава от полицията оповестиха, че на шофьорското място не е имало никой.

От екипа на Consumer Reports споделят, че сполучливо и неколкократно са пробвали да излъгват колата. „ По наша оценка системата освен не съумя да се увери, че водачът е концентриран, само че също по този начин не можеше да разбере дали има подобен въобще “, споделя шефът по автомобилни проби Джейк Фишър. „ Беше малко плашещо, когато разбрахме какъв брой елементарно е да се победят защитните ограничения “, прибавя още той.

В уеб страницата на Tesla ясно написа, че автопилотът изисква водачът да е нащрек, както и че потреблението на системата не прави колата самостоятелна. Необходимо е кормилото да бъде придържан, коланите да са закопчани и да не се отварят вратите на транспортното средство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР