Автопаркът на папа Франциск се увеличи с още една придобивка

...
Автопаркът на папа Франциск се увеличи с още една придобивка
Коментари Харесай

Франциск I с нов папамобил

Автопаркът на папа Франциск се усили с още една облага - особено проектирана за потребностите на Главата на Римокатолическата черква „ Дачия Дъстър ”. Достъпният високопроходим модел на румънския производител е подаяние от италианското посланичество на компанията майка – „ Рено ”. Той беше доставен персонално на Светия отец във Ватикана от Кристоф Дриди, ръководещ шеф Groupe Renault Румъния и изпълнителен шеф Dacia, и от Ксавие Мартине, общоприет управител Groupe Renault Италия.

" Папамобилът " е с бял екстериорен цвят и бежов интериор. Моделът, основан на Dacia Duster, е дълъг 4,34 метра и необятен 1,80 метра. Автомобилът е трансформиран от екипите на отдела за прототипи и отдела за специфични потребности Dacia в Румъния, в съдействие с Romturingia. Тази приспособена версия има 5 места, едно от които съставлява комфортна седалка на задния ред. Автомобилът интегрира характерни решения и аксесоари, особено проектирани, с цел да го създадат подобаващ за потребностите на Ватикана: огромен панорамен покрив, преносима стъклена надстройка, 30 мм по-нисък луфт, за по-лесен достъп до купето, както и вътрешни и външни опорни детайли.

След ръкополагането си папа Франциск се отхвърли от потребления досега поръчков брониран „ Мерцедес ”, като на доста места по света, в това число и на визитата си у нас, той се придвижваше със непретенциозен на тип „ Киа Соул ”. Преди време папата получи сходен подарък - „ Хуракан “ от „ Ламборджини ”. Возилото, обаче, бе продадено на търг, а средствата от него отидоха за щедрост. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР