Автономният снайпер е монтиран на гърба на кучето-робот Vision-60(снимка: Sword

...
Автономният снайпер е монтиран на гърба на кучето-робот Vision-60(снимка: Sword
Коментари Харесай

Куче-робот носи автономен снайпер с нощно виждане


Автономният снайпер е инсталиран на гърба на кучето-робот Vision-60
(снимка: Sword Defense Systems)

Прецизен снайпер за роботизирани кучета, кадърен да уцелва цели на разстояние до 1,2 километра, са създали в тандем производител на оръжия и компания за роботи.

Пушката със особено предопределение без потребност от човешка интервенция, или в резюме, може да се инсталира на гърба на куче-робот по желание – в този случай Vision-60 от Ghost Robotics. Теглото на снайпера дружно с термовизионна камера Teledyne FLIR Boson с 30-кратно оптично нарастване е 7,7 кг. Пушката е способна да цели цели както на дневна светлина, по този начин и през нощта.
още по тематиката
SPUR може да изстрелва 6,5 мм патрони Creedmoor или 7,62х51 мм НАТО патрони, заяви. Комплектът има керамично покритие, предопределено да затруднява забелязването на уреда посредством системи за нощно виждане.

Относително лекият обратен тласък при Creedmoor не би трябвало да съставлява прекомерно огромен проблем за салдото на, считат основателите на системата. За момента няма индикации, че тя може да се употребява изцяло самостоятелно – макар че технологията е налице и няма да е изненада скоро да забележим този тип устройство на „ военна работа ” най-малко като полуавтономна машина.

Ghost Robotics показа SPUR като един от няколко „ партньорски потребни товара ” за робота-куче Vision-60 на конференцията NDIA Future Force Capabilities в Колумб, Джорджия. Засега не е ясно дали системата към този момент има купувачи или е към момента единствено идея.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР