Автономната област ще прекрати поне за две седмици процеса на

...
Автономната област ще прекрати поне за две седмици процеса на
Коментари Харесай

Мадрид и Каталуния преустановяват имунизациите, нямат ваксини срещу COVID-19

Автономната област ще приключи най-малко за две седмици процеса на слагане на първите дози от ваксина против COVID-19 от " Pfizer/BioNtech “ и " Moderna “ заради дефицит и понижени количества на ваксини, получени в района. Това уточни тази сряда вицепрезидентът на Мадрид Игнасио Агуадо, представен от БГНЕС.
В конференцията след Управителния съвет Агуадо посочи в детайли, че Общността ще продължи да имунизира хората, които към този момент са получили първата доза със съществуващите дози, с цел да " не оставят хората в Мадрид без тази втора доза, която е толкоз нужна, оповестява RTVE.
 Испанският здравен министър си потегля, с цел да преследва пост в Каталуния Испанският здравен министър си потегля, с цел да преследва пост в Каталуния
Министърът на опазването на здравето на Испания Салвадор Ия ще напусне поста си, с цел да се концентрира върху каталунската предизборна акция...
" Ако не го създадем, има възможност самият вирус да мутира, да стане устойчив и ще разтеглим битката против пандемията ", изясни Агуадо, който уточни, че Мадрид ще може да направи това с помощта на " рационална “ тактика за запазване на ваксини. Общността на Мадрид към този момент разгласи предходната седмица, че стопира проекта за имунизация на здравни служащи от първа линия, които работят в лечебни заведения, заради липса на ваксини, съгласно министъра на опазването на здравето Енрике Руис Ескудеро.
Тази сряда Агуадо съобщи, че е невероятно, като се вземе поради актуалният % на имунизация, да се реализира задачата на държавното управление да доближи 70% от ваксинираните жители през юни, защото това би означавало да доближи до повече от 9 милиона ваксини.
При този ритъм, както той уточни, до 2023 година 70% от ваксинираното население няма да бъде достигнато, по тази причина той помоли новия здравен министър Каролина Дариас да отиде в Брюксел и да изиска от Европейски Съюз повече ваксини и по-висок % на имунизация за Испания.
" Трябва непрекъснато да присъстваме в Брюксел, тъй че да изпращат повече дози. Нуждаем се от повече ваксини и повече проби и всичко, което не е да концентрира напъните върху тази задача, ще бъде да разшири битката против вируса ", сподели Агуадо.
До този вторник Автономията на Мадрид е направила 169 501 дози ваксини на „ Pfizer / BioNtech “ и „ Moderna “ против COVID-19, 96% от получените, което го слага като единадесета автономност в % инжектиране, на процедура приблизително за страната (95,9% ).
 Части от Испания стягат още веднъж ограниченията против COVID-19 Части от Испания стягат още веднъж ограниченията против COVID-19
Няколко испански области стегнаха ограниченията против ковид. До това решение се стигна откакто случаите се усилиха доста пре...
Междувременно министърът на публичното здраве на Женералитета, Хосеп Мария Аргимон, се оплака, че Каталуния ще изчерпи стратегическите ресурси от ваксина в четвъртък, очаквайки идването на повече дози, с цел да продължи с проекта за имунизация.
Каталуния ще приключи слагането на 217 000 ваксини, които е получила до момента, идващия понеделник, 1 февруари, защото тази седмица не са получени 8500 дози, планувани от " Moderna “, и флаконите на " Pfizer “ са понижени, тъй че администрирането ще бъде отсрочено за имунизацията до момента в който не се появят нови дози, сподели Аргимон. " Moderna “ се забавя, " Pfizer “ изпраща по-малко ваксини и ние не знаем нищо за " AstraZeneca “, подлага на критика секретарят на конференция дружно със заместител генералния шеф на Институцията на здравето на Женералитета Кармен Кабезас.
Между сряда и четвъртък ще бъдат приложени към 17 000 дози, които остават да бъдат сложени и още 30 000, които са пристигнали, ще бъдат сложени сред петък и понеделник вечер, тъй че хладилниците, в които се съхраняват скъпите ваксини, ще бъдат " празни " в това миг, в очакване на новите дози на " Pfizer “ и " Moderna “ да дойдат.
Също заради това състояние на разпространяване на ваксини, виновните за здравето не възнамеряват да предплащат имунизацията на хора над 80-годишна възраст в Каталуния, които са към 400 000, което значи, че за тях ще са нужни към 800 000 дози ваксини.
Според Аргимон достигането до 70% от каталунското население, имунизирано до лятото, ще бъде мъчно, защото ще са нужни към 10 милиона дози, цифра, която през днешния ден наподобява доста далечна, заради пониженото предложение, което те предложиха за Европа трите съществени фармацевтични компании " Pfizer “, " Moderna “ и също " AstraZeneca “, чиято ваксина към момента не е утвърдена от Европейски Съюз. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР