Автомобилното състезание писта София, съвети за безопасно шофиране и Дрифт

...
Автомобилното състезание писта София, съвети за безопасно шофиране и Дрифт
Коментари Харесай

Обучения за безопасно шофиране и уроци по дрифт бележат завръщането на "Писта София"

Автомобилното съревнование писта " София ", препоръки за безвредно шофиране и Дрифт академия ще са част от събитията, които ще се проведат тази събота и неделя в столицата, във връзка акция за безвредно шофиране, инициирана от Институт за пътна сигурност, " София Кар Моторспорт ", Българска федерация по картинг и Академия " Мирафиори ". Заради събитията ще бъде лимитирано придвижването по бул. " Владимир Вазов " и още няколко улици в региона, оповестиха уредниците.

Откриването ще бъде в събота от 11 ч. на ул. " Резбарска ", като първото образование ще стартира още в 10 ч.

Целта на уредниците е да показват способи и препоръки за безвредно шофиране и по този начин да се понижат жертвите на пътя. По този мотив през днешния ден ръководителят на Института за пътна сигурност Богдан Милчев даде началото на програмата " Мисия нула ". " Това е една новаторска стратегия, която отхвърля да одобри смъртните случаи ", сподели той по време на конференция през днешния ден.

Какво ще включва програмата

Обучения за безвредно шофиране на ул. " Резбарска " ще се организират и в двата дни от 10 до 18.30 ч. Междувременно феновете на моторните спортове ще могат да гледат или вземат участие в рали шампионата Писта " София ", който ще се състои за първи път от 10 години.

 Картата на трасето за рали надпреварата писта
© Институт за пътна сигурност

Картата на трасето за рали надпреварата писта " София "

" Възраждаме нещо, което всички запалянковци на моторни спортове жадуват и за благополучие с доста добра обществена отговорност, обвързвана с пътната сигурност. На Писта " София " ще създадем много огромни образования безусловно гратис ", сподели основателят на Академия " Мирафиори " Явор Алексов.

Тези, които желаят да се състезават могат към момента да го създадат, като попълнят заявление за присъединяване. До този миг за Писта " София " са се записали 65 души, а в серия " Макси ", в която са най-високия клас коли, присъединяване са декларирали 14 състезатели.

Дрифтът е другото нещо, на което експертите на Академия " Мирафиори " ще образоват искащите да се включат - " Искаме да представим дрифта като нещо в действителност съществено, тъй като той е спорт с доста точна дисциплинираност. Идеята е да насочим хората да практикуват тези неща на писта и тук-там, който са отредени за това, а не по улиците ", добави Алексов.

В програмата са включени и събития за деца, като най-мащабното от тях е Националният шампионат за безвредно шофиране, в който могат да се включат деца и младежи от 6 до 18 годишна възраст. Най-малките ще карат картинг коли, а по-големите ще ръководят автомобил в обезпечена зона, единствено с наличието на сертифициран инструктор.

Промени на придвижването

От 9 ч. на 16 август до 16 ч. на 18 август ще бъде затворена за придвижване:
- ул. " Резбарска ", в правата сред ул. " Васил Кънчев " и бул. " Владимир Вазов ".
- ул. " Витиня " сред бул. " Владимир Вазов " и улицата от северната страна на бул. " Владимир Вазов " свързваща ул. " Бесарабия " и ул. " Витиня ".

От 12 часа до 19 часа на 17 август и от 09 до 16 часа на 18 август се не разрешава влизането на коли по:
- бул. " Владимир Вазов " сред ул. " Левски Вековен " и ул. " Поп Груйо " ;
- ул. " 549 " сред бул. " Владимир Вазов " и ул. " Резбарска " ;
- ул. " Бесарабия " и бул. " Владимир Вазов " ;
- улицата от северната страна на бул. " Владимир Вазов " свързваща ул. " Бесарабия " и ул. " Витиня ".

Промени в градския превоз

От 9 часа на 16 август до 16 часа на 18 август се трансформират маршрутите на рейс 100. От 12 часа на 17 август до 16 часа на 18 агуст се трансформират маршрутите на рейс 78 и на тролейбус 1.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР