Aвтомобилното изложение в Мюнхен започва на 5 септември, но вместо

...
Aвтомобилното изложение в Мюнхен започва на 5 септември, но вместо
Коментари Харесай

Автомобилното шоу в Мюнхен: последно повикване за европейските автопроизводители

Aвтомобилното ревю в Мюнхен стартира на 5 септември, само че вместо басовото ръмжене на мощните мотори на мерцедеси и силуети на нови модели поршета, обхванати в пелерини от сатен, тази година фокусът ще бъде върху Tesla и достиженията на китайското електрическо автомобилостроене.

Конкурентните на европейския автопазар към този момент получват удари след години на спаринг с конкуренцията.

Tesla на Илън Мъск ще показа обновена версия на своя бестселър Model 3, а основаната в Шънджън BYD – най-голямата компания за електрически коли в страната – ще показва рекордните шест модела в изложбените зали на IAA.

41% от изложителите ще бъдат азиатски компании, в това число огромни производители на акумулатори от Южна Корея като LG и Samsung.

Списъкът на китайските компании се е нараснал повече от два пъти от мюнхенското ревю през 2021 година като това включва пазарни водачи в технологиите за акумулатори с огромни упоритости за остарелия континент.

„ Китай е ориентиран към европейския пазар с капацитет да промени фундаментално образа на европейските промишлености “, написа Сигрид де Врийс, основен авто лобист за Европа в асоциацията ACEA, в отворено писмо преди ревюто. „ Подкрепена от обществени средства и от проектите на държавното управление, не е загадка, че китайското автомобилно произвеждане сега е предизвикателство за автомобилната промишленост в Европа и отвън нея. “

Не че европейците не се стараят. В Мюнхен BMW показва своя концептуален автомобил Vision Neue Klasse на ревюто в родния си град.



Компании като Volkswagen и Mercedes също имат нови EV модели, за които да приказват. Но доста от транспортните средства от последващо потомство няма да влязат в комерсиално произвеждане до края на това десетилетие.

Тук и в този момент, това слага конкуренцията твърдо отпред.

Анализ на UBS демонстрира, че китайските производители могат да покрият 2/3 от световния авто пазар, като Европа е най-привлекателният район поради мащаба си и ясните проекти за разширение на потреблението на електрически автомобили.

" Докато преходът към електрически автомобили от обичайните производители се случва с умерени темпове, Tesla и BYD вършат големи стъпки напред ", се споделя в разбора на UBS, оповестена в навечерието на ревюто в Мюнхен.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР